Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Perili Köşk’ün dışına taşınan sergi

Perili Köşk’ün dışına taşınan sergi

Perili Köşk’ün dışına taşınan sergi07 Nisan 2021 - 02:04
Borusan Contemporary, yeni koleksiyon sergisi "Düş Suda"yı sanatseverlerle buluşturuyor. Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez’in üstlendiği sergi, Edip Cansever’in aynı adlı şiiri ile yeni medya sanatının 'hareketli imge' üzerine kurulu estetiği arasında bir diyalog kuruyor.
 
Gizem Çetimen 
 
Borusan Contemporary'nin "Düş Suda" başlıklı yeni koleksiyon sergisi dün sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğünü Dr. Necmi Sönmez'in üstlendiği sergi, hem Borusan Holding Merkez Ofisi Perili Köşk de hem de kurumun internet sitesi üzerinden gezilebiliyor. "Düş Suda" adını taşıyan serginin dün Zoom üzerinden gerçekleştirilen basın toplantısına Borusan Contemporary müdürü Dr. Kumru Eren ve serginin küratörü Dr. Necmi Sönmez katıldılar. Sönmez sergiyi şu sözlerle anlattı: "Hazırladığımız sergi, Borusan'ın kuruluş felsefesinde yer alan izleyicileri farklı görsel tecrübeler kazandırma hedefi doğrultusunda şiirsel bir yaklaşımla 45 sanatçının çalışmasını ele alıyor. Bu çalışmaların en önemli özelliği ise Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'nun çoğulcu yapısını ortaya çıkarmayı hedeflemesi" dedi.
 
 
Edip Cansever'in dizeleriyle sanata bakış
 
Dr. Necmi Sönmez, "Düş Suda" sergisinin ismini çağdaş Türkiye edebiyatının güçlü kalemi Edip Cansever’in aynı adlı şiirden aldığını ifade ediyor. Şairin 1970’te kaleme aldığı on bölümlük şiirden yola çıkan sergi, görsel sanatlara yeni bir okuma önerisi getirirken yeni medya alanının açtığı yeni ifade olanaklarını ve izleyiciyle kurduğu etkileşimli ilişkiyi merkeze alıyor. 
 
 
Sanat, kamusal alana taşınıyor
 
Sanatı dijital teknolojilerle kamusal alana taşıma stratejisi doğrultusunda Sarıyer'deki Perili Köşk’ün dışına taşınan "Düş Suda", sanatseverlerin eserlerle kişisel olarak interaktif ilişki kurmasına da olanak tanıyor. Borusan Holding Merkez Ofisi Perili Köşk’te konumlanan sergi, Borusan Contemporary’nin internet sitesi üzerinden de 360 derece sanal tur ile ziyaretçileriyle buluşuyor. Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle desteklenen "Düş Suda Sergi Rotası" mobil uygulaması aracılığıyla da izleyiciler, aralarında Peter Coffin, Thierry Dreyfus, Boomoon, Ellen Kooi, Frank Thiel ve Michael Wolf'un da çalışmalarının olduğu 12 eseri, 7 Nisan 2021 - 6 Mart 2022 tarihleri arasında Bebek - Rumelihisarı hattında belirlenen rotada izleyebilecek. Ayrıca sanatseverler, Güney Koreli fotoğraf sanatçısı Boomoon'un "Boğaz'da Balık Oyunu No.8" başlıklı eserini de sergiye özel hazırlanan projeksiyon yerleştirmesi olarak Perili Köşk'ün dış cephesinde görebilecek.