Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Otizmli bireyler için atölye

Otizmli bireyler için atölye

Otizmli bireyler için atölye13 Nisan 2017 - 04:04
Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi'nde gerçekleşecek Başka Dünyaların Ustaları Projesi'nin ilk periyodunun sonuçları, Haziran 2017'de bir performansla gözler önüne serilecek
Hayata dezavantajlı başlangıç yapan bireylere destek verme amacıyla kurulan Başka Dünyaların Ustaları Projesi, aynı amaç uğrunda çalışan bir grup sanatçı, uzman, eğitmen, aktivist, gönüllü ve ebeveynin katılımıyla da şekillenerek Ocak 2017’de hayata geçti. Proje kapsamında 40 otizm tanılı birey, uzmanlar gözetiminde, alanında başarılı sanatçılarla beraber dört farklı alanda atölye çalışmalarına katılacak ve beş aylık periyodun ardından gerçekleştirilecek performanslarda yer alacak. Uzun yıllar otizmli yetişkin ve çocuklarla çalışan deneyimli ekibin süpervizörlüğünü Psikolog Çiğdem Aydın yürütüyor.
 
Müzik, tiyatro, fotoğraf ve seramik başlıklarında dört farklı atölyeden oluşan ve Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi’nde (TAK) gerçekleşen eğitimler beş ay sürecek. Atölye çalışmalarında, çeşitli disiplinlerden gelen uzman ve sanatçıların yanı sıra gönüllüler de 40 otizm tanılı bireye eşlik ediyor. Tüm atölyelere katılan çocuk ve gençlerden oluşan buddyler, otizm konusunda bilgilendirilmiş tiyatro oyunculuğu öğrencileri. Bu yaşdaş öğrenciler, otizmli bireylere destek olmak üzere tüm çalışmalar sırasında onlarla beraber oluyor ve arkadaşlık ediyor. GENERAL’in, sosyal sorumluluk bilinci ile farklı gelişen çocuklar  için oluşturduğu Başka Dünyaların Ustaları  projesinin ilk periyodunun sonuçları, Haziran 2017’de gerçekleşecek bir performansla sergilenecek.