Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Ömür Göksel zaman tüneline davet ediyor

Ömür Göksel zaman tüneline davet ediyor

Ömür Göksel zaman tüneline davet ediyor09 Kasım 2022 - 08:11
Sahnelerde 60’ıncı yılını kutlayan Ömür Göksel, geçmiş dönemlerin sevilen ve dillerden düşmeyen şarkılarından oluşan “A Touch of Quality” ve “A Touch of Love” adlı çok satan albümlerini bu kez plak meraklıları için long play olarak yayınladı.
Baskıları yurt dışında yapılan plaklardan “A Touch of Quality”de “New York- New York”, “Strangers in the Night” ve “My Way” gibi klasikler yer alıyor ki Göksel’in Billboard dergisi tarafından En İyi Sinatra söyleyen 20 isim arasında gösterildiğini hatırlatalım. “A Touch of Love” ise yaşı yetenleri bir zaman tüneline sokup geçmişe götürürken genç nesilleri de yeni tanışacakları bir romantizme davet ediyor.
Şarkı söylemeye ve üretmeye devam eden hatta kendine 24 saatin yetmediğini, günlerin 30 saat olmasını istediğini söyleyen Ömür Göksel, bu iki plakla yaşam biçimi ve felsefesi ile yeşerttiği sanatının parlayan yıldızını yeniden cilalıyor.
 
Halen “Müzikle bir Ömür” ile “Akdeniz Melodileri” adlı radyo programlarını hazırlayıp sunan 80 yaşındaki sanatçı geçen yıl “Cebimde Saklı Şarkılar” kitabında anılarını anlatmış ve gençlere kalıcı olmanın sırlarını vermişti. 1969-1980 yılları arasında müzik listelerine pek çok hit parça armağan eden ve üç Altın Plak kazanan Ömür Göksel; 1980-1997 yılları arasında kariyerine Amerika, İtalya ile Almanya’daki gece kulüplerinde caz şarkıları söyleyerek sürdürdü. Daha sonra yeniden ülkeye dönen sanatçı müziğe kaldığı yerden devam etti. Üç yıl önce Afyon Caz Festivali’nde Yılın Caz Şarkıcısı unvanını alırken, iki yıl önce de İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Ömür Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. 
 
Etiketler: ömür güksel  şarkı  müzik