Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Ödüllü film “Ayna Ayna” sinemalarda

Ödüllü film “Ayna Ayna” sinemalarda

Ödüllü film “Ayna Ayna” sinemalarda20 Ekim 2023 - 05:10
Başrollerini Laçin Ceylan, Manolya Maya ve Şenay Aydın’ın paylaştığı Ayna Ayna filmi Başka Sinema özel gösterimleriyle Kasım ayında seyirciyle buluşuyor.
Ayna Ayna’nın ilk gösterimleri İstanbul’da 2 Kasım’da Nişantaşı City’s ve 6 Kasım’da Kadıköy Kadıköy sinemalarında olacak. Gösterimlerden sonra filmin yönetmeni ve oyuncularıyla söyleşi yapılacak. Başka Sinema gösterimleri Kasım içinde farklı şehirlerde devam edecek.
 
 
Yönetmenliğini Belmin Söylemez’in yapımcılığını Haşmet Topaloğlu’nun yaptığı film kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan üç kadının bir oyunculuk kursunda kesişen hikayelerini anlatıyor. Bir yurtta kalan Aylin, Osmanlı dizisi seçmelerine katılıp cariye rolünü almak hayalindedir. Frida ruh ikizi olarak gördüğü Frida Kahlo’ya yazdığı oyununu sokaklarda sahnelemek ister. Oyunculuk kursları düzenleyen Lale tiyatrosunu ayakta tutabilmek için çıkacağı turneye güvenir. Üç kadın hayalleri sekteye uğrayınca birbirlerinden destek alırlar.
 
İlk filmi Şimdiki Zaman’la yurtiçi ve yurtdışı festivallerden ödüller kazanan Belmin Söylemez ikinci filminde sanatla ilgilenen kadınların toplum içinde birey olarak varolma mücadelesini işliyor.
 
 
 
Ayna Ayna 2022’de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde prömiyerini yaptıktan sonra İstanbul, Nürnberg, İzmir, Ayvalık, Engelsiz Filmler festivallerinde gösterildi.
Film Altın Portakal’da Jüri Özel ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini, İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini, İzmir Film ve Müzik Festivali’nde ise En İyi Ses Tasarımı ödülünü aldı.
Etiketler: Ayna Ayna  Laçin Ceylan  sinema