Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Netflix'in Türkiye dizisinden yeni detaylar

Netflix'in Türkiye dizisinden yeni detaylar

Netflix'in Türkiye dizisinden yeni detaylar05 Eylül 2017 - 10:09 | Çağatay Ulusoy, Netflix'in Türkiye'de gerçekleştireceği ilk dizi projesinin başrolünde yer alacak.
Avrupa yapımı orijinal içerik, ortak yapım ve lisanslı içeriklere 2 milyar dolar ayıran Netflix’in orijinal yapımlar sorumlusu Erik Barmack, Türkiye’de yapacakları ilk dizi ve başrolde Çağatay Ulusoy’la çalışmak konusunda heyecanlı
NİL KURAL / VENEDİK
 
Çevrimiçi film ve dizi izleme platformu Netflix, son günlerde değişik ülkelerle orijinal dizi üretme çalışmalarıyla ses getiriyor. 74. Venedik Film Festivali sırasında İtalyan orijinal dizisi ‘Suburra’nın tanıtımını gerçekleştiren Netflix platformunun orijinal yapımlarından sorumlusu Erik Barmack’la Venedik Film Festivali’nde görüştüğümüzde orijinal yapımlara olan güvenlerinden şöyle söz ediyor: “2012’den beri 2 milyar doları Avrupa’da çekilecek orijinal içerik, ortak yapım ve lisanslı içeriklere ayırdık. Avrupa yapımı orijinal diziler çekmek konusunda kararlıyız. Birkaç ay içinde yedi, sekiz yeni dizi açıklayacağız. Almanya, Fransa, İskandinavya ve İtalya'dan yeni dizilere hazırlanıyoruz.”
 
Netflix'in 2015 yılında film olarak çektiği, ABD dışı içerikteki ilk ve başarılı projesi 'Suburra', bu kez dizi formatında seyirciyle buluşacak.
 
'Türkiye'de daha fazla dizi'
 
Türkiye’nin ilk orijinal Netflix dizisinin haberleri yakın zamanda duyulmuştu. Barmack, dizinin süper kahraman hikayesi olacağını ve başrolde Çağatay Ulusoy’la çalışma konusundaki heyecanını şu cümlelerle ifade ediyor: “Dizi, şu anda yazım aşamasında ve bu dizi konusunda çok heyecanlıyız. Yapım öncesi aşamadayız. Türkiye’de zaman içinde daha fazla dizi çekmeyi düşünüyoruz.”
Dünyanın çeşitli ülkelerinden orijinal filmler üretme konusunda ise Barmack “Dünyanın yüzde dördü İngilizceyi ana dili olarak konuşuyor. Ancak televizyon dağıtımının büyük bölümü Hollywood’dan çıkıyor. Bunun uzun süreceğini düşünmüyoruz” diyor ve “Dünyanın dört bir yanından yetenekli isimler seslerini duyuracak, hikâyelerini kendi dillerinde anlatmak isteyecekler. Netflix olarak global ve taze bir hikâye anlatımının önem kazanacağını düşünüyoruz” diye ekliyor.
 
Avrupa’dan orijinal dizilere yaptıkları yatırımın dünyanın dört bir yanından izleyici tarafından ilgi gördüğünü vurguluyor. Örnek olarak Türkiye’den dramların ve İskandinav ‘neo-noir’ların gördüğü ilgiyi ve Japonya’dan çıkan animelerin dünyaya yayılışını, özellikle de Brezilya ve Fransa’da kazandıkları popülerliği gösteriyor. Barmack, “Narcos’ hakkında kimse İspanyolca dizi diye düşünmüyor. Ama aslında dizinin yüzde 85’i İspanyolca. Bizce güzel bir hikâye anlatımı eninde sonunda o hikâyelerin hangi ülkelerden çıktığı veya hangi dilde olduğunun önüne geçecek ve o dizileri evrenselleşecek. Hikâye ne kadar yerel ve özgün olursa, o dizinin popülerliği artacak bize göre. Buna inanıyoruz” diyor.
 
Pedro Pascal, Netflix'in dünya çapında en popüler yapımlarından 'Narcos'un başrolünde.
 
Paris'te caz kulübündeki gerilim
 
Netflix’in Venedik’te açıklanan önemli bir dizisi ise yönetmenliğini ‘La La Land’ ve ‘Whiplash’e imza atan Damien Chazelle’in üstleneceği ‘The Eddy’. Sekiz bölüm olarak planlanan ve iki bölümünü Chazelle’in yöneteceği ‘The Eddy’, aslında Netflix’in Fransa’da çekeceği bir dizi. Senaristliğini ünlü isimlerden Jack Thorne’un üstleneceği dizi hakkında Barmack, “Hikâye, Paris’te bir caz kulübünde geçiyor. Aile çatışmasının yanı sıra kulübün Amerikan sahibi ve Arap kökenli Fransız sahibi arasında gerilimler olacak. Çok dilli bir dizi olacak. Fransızca, Arapça ve İngilizce konuşulacak. Chazelle’le çalışmak konusunda çok heyecanlıyız” diye ekliyor.