Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » "Ne Yaptığını Biliyorum" sergisi açılıyor

"Ne Yaptığını Biliyorum" sergisi açılıyor

"Ne Yaptığını Biliyorum" sergisi açılıyor28 Eylül 2018 - 02:09
Genç sanatçıları ön plana çıkarmak için senede 3-4 kere mekana özgü ve tek günlük sergiler düzenleyen Simbart Projects, 30 Eylül Pazar günü, Mısır Apartmanı’nda Fatih Temiz'in “Ne Yaptığını Biliyorum” isimli tek günlük sergisine ev sahipliği yapacak.
Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin ilk kolektif güzel sanatlar faküleleri yeni mezunlar sergisi Base'te yer alan Fatih Temiz, pazar günü gerçekleşecek olan ilk kişisel sergisinde  Alfred Hitchcock'un ikonik 'Kuşlar' filminden yola çıkarak ürettiği karakalem işlerini sergileyecek. 
 
Fatih Temiz'in bu yeni işlerinde karşılaşılan imgeler,  bir taraftan sinema endüstrisinin yönlendirilmiş ve koşullu karmaşasını ele alırken,  öte yandan ikonolojik açıdan, sanatçının doğduğu ve yaşadığı coğrafyanın kültürüne göndermelerde bulunuyor. Fatih Temiz  bu sergisinde sinema imgelerinden hareketle izler kitlenin gerilim, heyecan, gelenekler ve trajediye duyduğu ruh halinin bir yorumunu yansıtıyor. Karşılaşılan imgeler, bir filmin çeşitli ikonik ekran görüntülerinden alınmakta. Sinema izleyicilerinin biraz dikkatli baktıklarında aşina oldukları bu imgeler, Fatih Temiz sayesinde daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. On beş yirmi yıl öncesinde kadar sadece belirli dergilerde görülebilecek bu imgeler, Fatih Temiz sayesinde sanatın başka bir yönü ile buluşuyor.
 
 
Sergi, Pazar günü saat 11:00 20:00 saatleri arası Mısır Apartmanı'nda görülebilir. Simbart Projects tek günlük sergileri sonrasında ise sanatçıyı tanıtma sürecini sosyal medya hesabı üzerinden devam ettiriyor. Fatih Temiz'in “Ne Yaptığını Biliyorum” adlı ilk kişisel sergisi sonrası, süreç yine  instagram üzerinden devam edecek.