Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Müzelere teknoloji fuarı

Müzelere teknoloji fuarı

Müzelere teknoloji fuarı04 Nisan 2018 - 10:04
Restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan Heritage İstanbul 2018 fuarı 12-14 Nisan arasında düzenlenecek.
FİSUN YALÇINKAYA
 
Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan fuar, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün desteği ile TG EXPO tarafından Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’da gerçekleştirilecek. Dün İstanbul Arkeoloji Müzesi’ndeki bir basın toplantısıyla tanıtılan fuarın bu yıl öğrencileri ve uzmanları buluşturmayı hedeflediği açıklandı. TG Expo Genel Müdür Yardımcısı Nergis Büyükkınacı, Heritage İstanbul proje yaratıcısı ve yöneticisi Osman Murat Akan, ICOM Uluslararası Müzeler Konseyi Başkanı Suay Aksoy, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Arkeoloji ve Sanat Yayınları kurucusu ve kültür tarihçisi, erkeolog Nezih Başgelen’in katıldığı basın toplantısında fuarın devamlılığının önemine vurgu yapıldı. 
 
 
100’den fazla firmanın katılımıyla gerçekleşecek fuarda bir de konuşma serisi olacak. Yaklaşık 70 konuşmacının ağırlanacağı programda film restorasyonundan müze mimarisine çeşitli konu başlıkları bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için http://www.expoheritage.com adresi ziyaret edilebilir.