Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Milliyet Sanat, Şen’in ‘Zengin Mutfağı’nda

Milliyet Sanat, Şen’in ‘Zengin Mutfağı’nda

Milliyet Sanat, Şen’in ‘Zengin Mutfağı’nda04 Aralık 2018 - 04:12
Milliyet Sanat dergisi, yılın son sayısında kapağına Şener Şen’i taşıyor. Şen, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda 40, sinema perdesinde 30 yıl önce oynadığı ‘Zengin Mutfağını’ anlatıyor. Bunun yanı sıra sinemadan müziğe, plastik sanatlardan edebiyata Milliyet Sanat, kültür sanat dünyasının nabzını tutuyor.

Aylık kültür sanat dergisi Milliyet Sanat, raflarda yerini alan aralık sayısının kapağına ‘Zengin Mutfağı’yla sahnelere dönen tecrübeli aktör Şener Şen’i taşıyor. Asu Maro’nun sorularını yanıtlayan Şen, ‘Zengin Mutfağı’yla 40 yıl sonra Lütfü Usta karakterine dönüşünü anlatıyor. Derginin sahne sanatları sayfalarında ayrıca Baba Sahne’nin Cervantes uyarlaması ‘Don Kişot’um Ben’e dair merak edilenleri oyunda rol alan Ozan Güven ve Günay Karacaoğlu anlatıyor. Dergi tiyatro bölümünde ayrıca Rosalind Franklin’in hayatını konu alan ‘Fotoğraf 51’i yönetmeni Çağ Çalışkur ve başrolü Funda Eryiğit’le yapılan bir söyleşiyle mercek altına alıyor.

Derginin sinema sayfalarında yeni filmi ‘Roma’, bir başyapıt olarak selamlanan Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron’la yapılmış bir söyleşi dikkat çekiyor. Sinema bölümünde ayrıca Çağan Irmak’la yeni filmi ‘Bizi Hatırla’ vesilesiyle yapılan bir söyleşi, Selin Gürel’in 2018’e öznel bir bakış attığı ‘sinemanın en’leri’ dosyası da yer alıyor. Milliyet Sanat, sinema portresi sayfasını bu ay gösterime girecek ‘On the Basis of Sex’te yüksek yargıç Ruth Bader Ginsburg’ü canlandıran Felicity Jones’a ayırırken Terry Gilliam’ın yılan hikâyesine dönen ‘Don Kişot’ uyarlamasının talihsiz yapım serüvenine de yer veriyor.

 

Derginin müzik sayfalarında Frank Sinatra’yı anma konserlerine dair detaylı bir yazın ve yanı sıra Nilipek’in yeni albümü ‘Havanın Suyun Muhabbeti’ üzerine bir söyleşi bulunuyor. Yakın dönemin popüler isimlerinden LP’nin yeni albümü ‘Hearth to Mouth’tan ne beklenmesi gerektiğine dair bir yazı da müzik bölümünde dikkat çekiyor.

‘Bir Dağ Masalı’

Milliyet Sanat dergisinin plastik sanatlar sayfaları bu ay, yaşamın izlerinin fotoğrafını çeken Yıldız Moran’ın İstanbul Modern’deki sergisi ile açılıyor. ‘Yıldız Moran: Bir Dağ Masalı’ adlı sergide Moran’ın 86 siyah beyaz fotoğrafı görülebiliyor. Plastik sanatlar sayfalarında ayrıca Mehmet Güleryüz’ün Paris’teki ikinci solo sergisi ‘De l’interieur’ üzerine bir söyleşi, İş Sanat Kibele Galerisi’ndeki ressam ve grafik sanatçısı Erol Kınalı’nın retrospektifine, Guggenheim Müzesi’ndeki Hilma af Klint üzerine sergi hakkında bir habere odaklanıyor. Mimari sayfaları ise merceğini Oslo’daki tasarım firması Snohetta’ya çeviriyor.

Derginin edebiyat sayfaları ise Milliyet Sanat ailesinin iki üyesinin röportajıyla başlıyor. Derginin yayın koordinatörü Asu Maro’nun hazırladığı ve 2001 - 2008 yılları arasında Milliyet Sanat’ın yayın yönetmenliğini yapan usta gazeteci Tuğrul Eryılmaz ile bu kez Milliyet Sanat röportajı için bir araya geldi ve ‘68’li ve Gazeteci’ kitabın ortaya çıkış serüvenini anlattılar.

Edebiyat sayfalarında ayrıca Latife Tekin ile dokuz yıl aradan sonra çıkardığı iki romanı üzerine yapılan bir söyleşi ve klasik eserlere çağdaş fotoğrafçıların hazırladığı kitap kapaklarına dair bir dosya konusu da bulunuyor. Şebnem İşigüzel ‘Kadınlar Arasında’ adlı köşesinde bu ay Suat Derviş’i anarken Neslihan Önderoğlu, çocukluğunun yılbaşı akşamlarına uzanıyor ve kendisine armağan edilen Milliyet Çocuk romanları dizisini anıyor.

Wes Anderson sergisi

ABD’li yönetmen Wes Anderson ve partneri Juman Malouf’un Viyana Sanat ve Tarih Müzesi’nde küratörlüğünü üstlendikleri sergiye dair bir inceleme Türkiye’de ilk kez Milliyet Sanat dergisinde çıkıyor.