Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Milliyet Sanat kapağında Cate Blanchett

Milliyet Sanat kapağında Cate Blanchett

Milliyet Sanat kapağında Cate Blanchett03 Ağustos 2017 - 10:08
İki Oscarlı oyuncu bu ay tarihten 13 manifestoyu farklı karakterlerle aktardığı 'Manifesto' filmiyle sinemalarda
Milliyet Sanat dergisi bu ay kapağına iki Oscarlı oyuncu Cate Blanchett'ı taşıyor. Oyuncu dergide bu ay vizyona girecek olan Alman sanatçı Julian Rosefeldt'in 'Manifesto'sunda sanat tarihinden 13 manifestoyu, farklı karakterleri canlandırması sebebiyle yer buluyor. Blanchett bu vesileyle kapsamlı bir portresiyle dergide anılıyor. Sinema sayfalarında ayrıca süper kahramanlıktan süper yıldızlığa uzanan Ryan Reynolds portresi, beyaz perdedeki Stephen King uyarlamaları da okura sunuluyor. 'Adı: Efsane' dizisinde başrolü oynayan Şenay Gürler ise  Asu Maro'ya verdiği söyleşide toplumun dışına itilmiş kadın karakterlerini anlatıyor.
 
Derginin plastik sanatlar sayfaları Arter'deki 'Görme Biçimleri' sergisinin küratörleri Sam Bardaouil ile Till Fellrath'la yapılan bir röportajla başlıyor. John Berger'ın 1972 tarihli görsel kültür üzerine eleştirel metni 'Görme Biçimleri'ni referans alan serginin hazırlık süreci ve detayları röportajda okunabilecek. Dergide ayrıca Sinop Bienali kurucularından T. Melih Görgün'le yapılan bir söyleşi bulunuyor. Röportajda geçtiğimiz yıl sergi kısmı gerçekleşemeyen Sinop Bienali'nin bu yıl düzenlenecek sergisinin detaylarını anlatılıyor. The Royal Academy of Arts’taki 'Yaz Sergisi', Anselm Kiefer’in usta Rus şair Velimir Khlebnikov’a adadığı yeni sergisi, Berlin merkezli Slavs and Tatars kolektifinin 2006'dan bu yana sürdürdüğü sanatsal pratiğinden kapsamlı bir seçkinin yer aldığı SALT Galata'da yer alan yeni sergisi hakkında birer izlenim yazısı da dergide yer alıyor. Ayrıca Elgiz Müzesi'nin 'Teras Sergileri' serisinin bu yılki sergisi olan 'Heykel Sanatının Ustalarına Saygı' adlı bir sergi de dergide okurları bekliyor.
 
Müzik bölümünde üç farklı ilde gerçekleşecek üç festivale dair röportajlar ve tanıtım yazıları yer alıyor. Zeytinli Rock Festivali'ni canlandırdıktan sonra başarısını Samsun, Adana ve Kuşadası'na da taşıyan müzisyen ve organizatör Umut Kuzey ile bir söyleşi, bu yıl üçüncü kez gerçekleşecek Nilüfer Müzik Festivali'ne bir bakış ve yeni ismiyle Bodrum Müzik Festivali'nde sahne alacak başarılı İspanyol keman sanatçısı Leticia Moreno üzerine bir portre, dergide yer alan konulardan birkaçı. Ayrıca Arcade Fire ve Çağıl Kaya'nın yeni albümleri, alternatif sahnenin yükselen isimlerinden Rain Lab'i oluşturan İdil Meşe ve Da Poet ile bir söyleşi ve Sezen Aksu'nun yeni gözdesi Okay Barış ile yapılmış bir röportaj, müzik sayfalarında yer alıyor.
 
Yeni tiyatro sezonunda bizi bekleyen oyunlar ve Yunan yönetmen/koreograf Dimitris Papaioannou'nun yeni projesi 'The Great Tamer', sahne sanatları bölümünün konuları.
Derginin edebiyat sayfalarında ise edebiyatçıların kaleminden çıkan seyahat kitapları, Sezen Aksu'nun kaleme aldığı çocuk kitabı "Efe ile Bulut" hakkında bir söyleşi ve Ahmet Mithat Efendi'nin zamanının ötesinde olarak nitelendirilen romanı "Müşahedat" hakkında bir değerlendirme bulunuyor.