Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Milliyet Sanat'ın gözleri perdede

Milliyet Sanat'ın gözleri perdede

Milliyet Sanat'ın gözleri perdede03 Nisan 2017 - 10:04
Milliyet Sanat dergisi Nisan sayısında 'Gözler Perdede' başlığıyla 36. İstanbul Film Festivali'ni kapağına taşıyor. Yanı sıra dergide sahne sanatları, müzik, edebiyat, plastik sanatlar dallarında birbirinden zengin konular da okurları bekliyor
Türkiye'nin en köklü sanat yayınlarından Milliyet Sanat dergisi Nisan sayısında kapağını 36. İstanbul Film Festivali'ne ayırıyor. Bu yıl 'Kaldır Kafanı' sloganıyla düzenlenecek 5- 15 Nisan arasında sürecek festival hakkında dergide kapsamlı bir dosya bulunuyor. Selin Gürel'in hazırlamış olduğu festival seçkisi ve Gala filmleri incelemesinin yanı sıra Erman Ata Uncu'nun 'Dünya Festivalleri'nden bölümünden seçtikleri, Sevin Okyay'ın festivalin Onur Ödülü'nü alacak olan Sir Ian McKellen hakkında yazdığı yazısı, Burçin S. Yalçın'ın Ulusal Altın Lale Yarışması'ndaki filmleri mercek altına aldığı yazısı festival dosyasında okurları bekliyor. Bunun haricinde sinema sayfalarında farklı konular okurlara sunuluyor.
 
 
HOCKNEY'DEN PICASSO'YA
 
Derginin 'dizi' sayfalarında ise sadeliğiyle öne çıkan güçlü bir yapım olan 'This is Us'a dair bir yazı bulunuyor. Bunlar haricinde Ayın Söyleşisi köşesinde dergide Asu Maro'nun 'Adı Efsane' dizisiyle ekranda, 'Aşk Uykusu' filmiyle sinemada yer alan oyuncu Gökçe Bahadır ile röportajı yer alıyor. Derginin plastik sanatlar sayfaları ise CerModern'deki Bedri Rahmi Eyüboğlu retrospektifiyle açılıyor. Bölümde Tate Britain'de kapsamlı bir sergiyle sunulan David Hockney sanatı ve Picasso Müzesi'nde açılan ve sanatçının portrelerini gösteren sergiye dair birer yazı yer alıyor. Yanı sıra Arter'de yer alan Jake ve Dinos Chapman sergisine dair bir inceleme ve Dirimart'ta yeni kişisel sergisiyle ağırlanacak olan Ayşe Erkmen'le bir röportaj, ANAMED'de yer alan 'Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri' sergisine dair yazılar okurlara sunuluyor.
 
 
PULITZERLI YAZARLA RÖPORTAJ
 
Edebiyat sayfalarında ise Gülden Öktem'in Pulitzerli romancı Elizabeth Strout'un yeni kitabı 'Benim Adım Lucy Barton'a dair gerçekleştirdiği röportajı yer alıyor. Yanı sıra Elif Türkölmez'in ilk kitabı 'Anne Kız, Harikasın'a dair bir röpotaj, Atilla Dorsay'ın Milliyet Sanat'taki 'Sinemanın Hazineleri' köşesinde kaleme aldığı yazıların ağırlıkta olduğu yeni kitabı '50 Unutulmaz Film'e dair bir yazı da meraklılara sunuluyor.
 
Müzik bölümünde 30. yılını gelmiş geçmiş tüm üyelerinin yer aldığı 'Akustik' albümüyle kutlayan, Türkiye'de heavy metalin başlangıç noktası sayılan Pentagram'ın altı üyesiyle yapılmış bir röportaj yer alıyor. Ayrıca genç sanatçıları endüstriye kurban etmeden tanıtmayı amaç edinmiş keman virtüözü Gidon Kremer ve İstanbul ve Ankara'da düzenlenen heyecan verici caz festivali XJAZZ üzerine dosyalar, son birkaç yılda etkinlik ve projeleriyle farklı bir yöne giren Pozitif'in CEO'su Cem Yegül ile bir söyleşi de müzik sayfalarındaki konular arasında.
 
İstanbul Şehir Tiyatroları'nın sahnelediği Çehov'un 'Martı'sında başrolde olan Jülide Kural, bir röportajla sahne sanatları sayfalarında yerini alıyor. Mert Fırat, Didem Balçın, Harun Tekin ve Koray Candemir'in birlikte kurdukları tiyatro, müzik ve lezzet mekânı DasDas da bu bölümde okunabilecek bir diğer yazının konusu.