Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Milliyet Sanat gelecekten sesleniyor

Milliyet Sanat gelecekten sesleniyor

Milliyet Sanat gelecekten sesleniyor04 Temmuz 2022 - 09:07
Milliyet Sanat, temmuz sayısında sinemanın yeni başrolü yapay zekâyı mercek altına aldı. Tiyatro, edebiyat, müzik ve plastik sanatlarda ise özel söyleşiler öne çıkıyor.

Milliyet Sanat temmuza dopdolu içeriğiyle merhaba dedi. Tatil keyfine keyif katacak bu sayıda tiyatro, müzik, edebiyat ve plastik sanatlarda birbirinden özel söyleşiler yer alıyor. Sinema sayfalarıyla açılan dergi, her rolünün hakkını sonuna kadar veren Colin Farrell’i izlediğimiz “After Yang/ Yang’dan Sonra” yapay zekâ ile donatılmış klonların ailelerimizin ferdine dönüştüğü belirsiz bir gelecekten izleyiciye selam gönderiyor. “Metropolis”, “Her”, “Yapay Zekâ”, “Yasak Gezegen” derken yapay zekâ beyaz perdenin son yıldızı hâline gelmiş durumda. Al Paçino’ya göre kuşağının en iyi aktörü olarak tanımlanan Colin Farrell üzerine Sevin Okyay yazdı.

 

Rodin’e özel bakış

 

Sinema sayfalarında bu ay Sezen Sayınap, “Shark Bait/ Kan Kokusu” üzerinden sinemada korkunun alt türü hâline gelen köpekbalıklarının başrolü kimselere vermediği filmleri kaleme aldı. Marvel evreninin kıymetli parçalarından Taika Waititi ve Atilla Dorsay’ın kaleminden William Whler imzalı “The Children’s Hour/ Tehlikeli Fısıltı” okurları bekliyor. Asu Maro’nun Ayın Söyleşisi’ndeki konuğu ise son dönemlerin adından sıkça söz ettiren ismi Metin Akdülger. Oyunculuğunun yanı sıra Journers adlı grubuyla müzik de yapan Akdülger bu kez çizgi dünyasına giriyor. Akdülger, “Kaptan88” ile çizgi roman dünyasını anlattı. Plastik sanatlar sayfalarında ise Antalya Kültür Sanat’ta açılan “Tutkunun Heykeltıraşı Rodin-Erbil Arkın Özel Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergisi yer alıyor. Sergi, Rodin’in ikonlaşmış 22 eserine daha yakından bakma fırsatı sunuyor. Evrim Altuğ, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz ünlü çizer Latif Demirci’nin ardından yazdı. Eskişehir’deki Eldem Sanat Alanı’nda Melike Bayık’ın küratörlüğünde açılan “Su-suz Yaz” sergisini Gizem Çetimen, Bayık ile konuştu. Sahnede bu yıl hiç olmadığı kadar müzik ve hikâyeyi bir arada izledik. Bu halkaya son olarak Deniz Tansel Öngel “Aş-kın Denizi” müzikali ile katıldı. Okan Bayülgen’in yönettiği müzikali Öngel, Ceyda Ulukaya’ya anlattı. Bahçe Galata sezonu ve kapılarını “Nora 2” ile açtı devamı da pek güzel geldi. Tülin Özen, Tansu Biçer ve Saim Güveloğlu Bahçe’nin en yenisi dört öykünün harmanından oyunlaştırılan “Beni Öldürmek İsteyen Muhteşem Hayat”ı Ece Saruhan ile konuştu. Kate Bush hiç beklemediğimiz bir yerden geri döndü. 1985’te yayınladığı “Hounds of Love” albümündeki “Running Up That Hill” şarkısı bugünlerde dillerden düşmeyen Bush, derginin müzik sayfalarında. Deniz Ekim Tilif, önümüzdeki günlerde Harbiye’de canlı olarak dinleme fırsatı yakalayacağımız Godspeed You! Black Emperor üzerine yazdı. 

 

Suat Derviş’i keşfediyoruz

 

Milliyet Sanat’ın edebiyat sayfaları Türk edebiyatının en özel kalemlerinden Suat Derviş ile açılıyor. Derviş’i aramızdan ayrılışının 50. yılında İthaki Yayınları Suat Derviş dizisi editörü Serdar Soydan anlattı. Norveçli yazar Per Petterson dilimizdeki yeni romanı “Sibirya Hayali”ni Seray Şahinler ile konuştu. Kadın olmanın zorluklarının coğrafya ve kültürden bağımsız olduğunu belirten “Konuşan Kadınlar” romanının yazarı Miriam Toews, Ilgaz Gökırmaklı’nın sorularını yanıtladı. “Sen Ben O” podcast’i ile Pınar Öğünç bu defa ses malzemesiyle bizi sıradan insanların gücüyle buluşturuyor.

 

Etiketler: Milliyet Sanat