Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » “Mektep Meydan Galatasaray” Sergisi Kapsamında Söyleşi

“Mektep Meydan Galatasaray” Sergisi Kapsamında Söyleşi

“Mektep Meydan Galatasaray” Sergisi Kapsamında Söyleşi11 Kasım 2018 - 05:11
Pera Müzesi, “Mektep Meydan Galatasaray” sergisi kapsamında küratör Çelenk Bafra, sanatçılar Ali Kazma ve Burak Delier ile sanat tarihçisi Prof. Dr. Tarkan Okçuoğlu’nun bir araya geldiği bir söyleşi gerçekleştiriyor.

Pera Müzesi’nde devam eden “Mektep Meydan Galatasaray sergisi kapsamında düzenlenen etkinlikler, küratör ve sanatçıları bir araya getirerek sergiyi ve yapıtları mercek altına alan bir söyleşiyle devam ediyor. Küratör Çelenk Bafra, sanatçılar Ali Kazma ve Burak Delier ile sanat tarihçisi Prof. Dr. Tarkan Okçuoğlu’nu sanatseverlerle buluşturan söyleşi, sanatçıların sergide yer alan yapıtlarına odaklanıyor. Söyleşi kapsamında Ali Kazma, Galatasaray Lisesi’nin fiziksel yapısına nüfus etmiş izleri takip ederek gerçekleştirdiği “Okul” (Rezistans serisi, 2013) adlı videoya, Burak Delier ise GSL Tiyatro Topluluğu ile birlikte hayata geçirdiği “Zil: Gelmekte Olan Bir Okuldan Sahneler” (2018) adlı videoya değinirken, Küratör Çelenk Bafra ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Tarkan Okçuoğlu’nun da katılımıyla eğitim ve okul hayatıyla ilişkili kontrol, uyum ve direnç mekanizmaları tartışmaya açılıyor.

 

“Okul ve Zil Üzerine” başlıklı söyleşi, 15 Kasım Perşembe günü saat 18:30’da, Pera Müzesi Oditoryumu’nda ücretsiz düzenleniyor.

 

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek söyleşi ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili Türkçedir.