Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Mamut Art Project 10. yılını kutluyor

Mamut Art Project 10. yılını kutluyor

Mamut Art Project 10. yılını kutluyor23 Haziran 2022 - 06:06

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

 

Genç sanatçıların işlerini sanatseverlere ve koleksiyonerlere ulaştırabilmesi ve tabii işlerin koleksiyonerler tarafından satın alınması önemli.

Bu, genç sanatçıların gelecek vaat ettiğinin de bir göstergesi aslında.

Mamut Art Project, Türkiye’de genç sanatçıların işlerini koleksiyonerlere ulaştırabilmek için öncü oldu.

“Günümüzde sanatın çoğunluğa ulaşamadan, galeriler ve büyük koleksiyonerler arasında sıkışıp kaldığını, steril galeri alanları dışında görünürlük kazanamayan çok yetenekli sanatçılar olduğunu üzülerek görüyoruz. Yolun başındaki sanatçılar, yeteneklerini tanıtabilecekleri ortamlara zor ulaşıyor. Sanatsever cephesinde ise, sanata sadece çok üst bir tabakanın ulaşabileceği gibi yanlış bir düşünce yaygın. Mamut’u bu anlamdaki bir açığı kapatma umuduyla tasarladık” diye anlatmıştı projenin fikir sahibi Seren Kohen 10 yıl önce ilk başladıklarında.

Mamut Art Project, tam 10 yıldır kesintisiz olarak bağımsız yeteneklere eserlerini sergileme ve kendilerini tanıtma fırsatı sunmaya devam ediyor.

Mamut 2022 edisyonu ekim ayında gerçekleşecek.

Bu yılki edisyon için başvurular 6 Temmuz’a kadar www.mamutartproject.com adresinden yapılabilir.

Mamut Art Project’in alanında uzman isimlerden oluşan bu yılki jürisinde, British Council Türkiye sanat direktörü Esra A. Aysun, iş insanı, hukukçu, koleksiyoner Mehmet Ali Bakanay; sanatçı Antonio Cosentino, sanat tarihçisi, küratör ve sanat eleştirmeni Nazlı Pektaş ve Zilberman Galeri’nin kurucusu ve koleksiyoner Moiz Zilberman yer alıyor.

Sergilenecek işler, seramik, heykel, ahşap gibi üç boyutlu çalışmalar, video, animasyon, illüstrasyon, dijital, fotoğraf, kolaj, yerleştirme, sokak sanatı ve resim dahil olmak üzere birçok farklı alanda üretimler arasından seçilecek.

 

Müzede uzun cumartesi gecesi

 

Oyunu değiştiren, sanat galerilerini Dolapdere’ye getiren ve Dolapdere’deki değişimi başlatan Vehbi Koç Vakfı’na bağlı Arter’di.

Daha önce dokuz yıl boyunca İstiklal Caddesi’ndeki yerinde ziyaret ettiğimiz Arter, Dolapdere gibi bir semti değiştirebilecek güce ve etkiye sahip tek müze.

Üç yıl önce taşındığı, Grimshaw Architects imzalı bina da sergiler kadar etkileyici.

Arter, “Uzun Cumartesi” etkinlikleri ile kapılarını ziyaretçileri için geceyarısına kadar açık tutuyor.