Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Lezzet+1 Yemek Atölyesi kitabı tanıtıldı

Lezzet+1 Yemek Atölyesi kitabı tanıtıldı

Lezzet+1 Yemek Atölyesi kitabı tanıtıldı22 Mart 2019 - 10:03
Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde Down Sendromu Derneği ve Hilton İstanbul Bomonti’den Mutfakta Harikalar Yaratmak İsteyen Down Sendromlu Gençlere Rehber Niteliğinde Bir Kitap olan “Lezzet+1 Yemek Atölyesi”nin lansmanı ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açıldığı 2014 yılından bu yana Down Sendromu Derneği ile ortaklaşa pek çok projeye imza atan Hilton İstanbul Bomonti ile kurulduğu 2009 yılından beri gerçekleştirdiği öncü projelerle engelli insanların topluma tam katılımını sağlayan ve uluslararası alanda ödüller kazanan işlere imza atan Down Sendromu Derneği, 2015 yılında hayata geçirdiği ve Down Sendromlu gençlerin katılımcı olduğu “Mutfak Atölyeleri” projesini kitaplaştırdı. Down sendromlu bireylerin kendi yemeklerini pişirmelerine yardımcı olması amacıyla hazırlanan “Lezzet+1 Yemek Atölyesi” kitabının lansmanı ise 21 Mart Perşembe günü Hilton İstanbul Bomonti’nin gözde mekanı Cloud 34’te gerçekleşti.

 

Çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı lansmanda, Hilton İstanbul Bomonti Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Merve Seçkin proje hakkındaki duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Hilton markasının bir parçası olarak açıldığımız 2014 yılından beri, toplumun ihtiyaçlarına destek olacak projeler geliştirmek ve gönüllülük esasına dayalı projelerde yer almak temel hedeflerimiz arasında yer aldı. Hilton İstanbul Bomonti olarak bizler Down sendromlu bireyleri çalışma hayatında her daim destekleyen, otel operasyonlarımızda aktif görev almalarını sağlayan bir oteliz. Kapılarımızı açtığımız günden bu yana, Down Sendromu Derneği ile birlikte Down sendromlu bireylere faydasının olacağına inandığımız pek çok projeyi hayata geçirdik. Bunlardan biri de DSD Dans+1 by Hilton İstanbul Bomonti oldu. Bugün ise bambaşka bir heyecan yaşıyoruz. 2015 yılından beri üzerinde çalıştığımız ve bizim için manevi değeri oldukça yüksek olan Mutfak Atölyeleri projesinin amacına ulaştığının en somut kanıtı elimizde tuttuğumuz bu kitap. 2015-2017 döneminden iki yıllık bir çalışmayı kapsayan; tüm içeriğini, fotoğraf çekimlerini ve tasarımını büyük bir titizlikle hazırlandığımız ‘Lezzet+1 Yemek Atölyesi’ ile umuyoruz ki Down sendromlu bireylerimiz hiç kimseden yardım almadan mutfakta harikalar yaratacak ve yeteneklerini başka alanlarda da geliştirme fırsatı bulacaklar.”

 

Kitap önerisi Hilton İstanbul Bomonti şeflerinden geldi

Down Sendromlu gençlerin Yiyecek & İçecek sektöründe iş bulmalarını sağlamak amacı taşıyan ve bir ön hazırlık eğitimi sunan “Mutfak Atölyeleri”nde eğitim veren Hilton İstanbul Bomonti şefleri, atölyeler esnasında katılımcı gençler için tarifleri daha anlaşılır kılmaya yarayacak minik dokümanlar hazırlamaya başladı. Tarifleri pratik yolla anlatan bu dokümanların kitaplaştırılması fikri ise Hilton İstanbul Bomonti şeflerinin önerisi ile gerçekleşti. Down Türkiye’nin uzman eğitmenleri tarafından kolay kullanım prensiplerine göre düzenlenen tarifler, daha geniş kitlelere ulaştırma hedefiyle kitaplaştırıldı.