Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Kubrick efsanesi hakkında her şey

Kubrick efsanesi hakkında her şey

Kubrick efsanesi hakkında her şey16 Eylül 2022 - 10:09
Yedinci sanatta hem kendi kuşağı hem de genç nesiller için çığır açan sinemacı Stanley Kubrick hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi İstanbul Sinema Müzesi’ne konuk oluyor.
Stanley Kubrick sergisinin küratörlüğünü, İstanbul Sinema Müzesi Küratörü Zihni Tümer ve Alman Film Müzesi Küratörleri Hans-Peter Reichmann & Tim Heptner yapıyor. Kubrick’in tüm çalışmalarına kronolojik bir bakış sunacak olan sergi, izleyicinin Kubrick’in sıra dışı dünyasına yakından tanıklık etmesini sağlayacak. Kubrick’in çoğu yayınlanmamış belge, obje, senaryo, kamera, lens ve orijinal kostümleriyle sanatçının sinema kariyerine derinlemesine bir bakış sunulacak.
 
İstanbul Sinema Müzesi’nin sergiye özel tasarlanmış üçüncü ve dördüncü katlarında özel efektler, modeller ve etkileşimli alanlarıyla sanatçının mekân ve sinema bağlamında yaratıcılığı gözler önüne serilecek. Kubrick’in 1940’larda Look dergisiyle başlayan ilk sanatsal adımlarından son filmi olan “Eyes Wide Shut”a kadar 16 filmini kronolojik bir sunumla izleyiciyle buluşturacak olan sergi, sanatçının hiç çekilmemiş veya başka yönetmenler tarafından çekilen “A.I. Artificial Intelligence”, “Napoleon” ve “Wartime Lies” projelerini de kapsayacak. Kubrick’in başyapıtı sayılan “2001: A Space Odyssey” filminin özgün tasarımından esinlenilmiş deneyim alanında orijinal aygıt, giysi ve modeller sunulacak. Sergi, 1 Ekim’de açılacak.