Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Kenan Doğulu’nun caz hali

Kenan Doğulu’nun caz hali

Kenan Doğulu’nun caz hali17 Eylül 2021 - 10:09
Cazın büyüsü müzisyeni özgürleştirmesidir derler bu işin ustaları. Kenan Doğulu festival kapsamında verdiği konserde gece boyunca bu özgürlüğün tadını çıkardı

Efnan Atmaca

 

Kenan Doğulu yıllardır sahnede, yıllardır her konseri dolup taşıyor, yıllardır seyircisi onu yalnız bırakmıyor. Ama önceki gün Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde başka bir Kenan Doğulu vardı. İstanbul Caz Festivali kapsamında sahnedeydi Doğulu ve bu kez onun caz halini dinledik. Doğulu ona şöhreti getiren şarkılarının caz versiyonlarını seslendirdi. Beş yıl önce yaptığı bir projedeydi “İhtimaller”. Ve ‘mecburi’ sebeplerle ara verdiği bu projenin konserinde müzisyene sahnede ustalar eşlik etti: Ercüment Orkut, Can Çankaya, Ozan Musluoğlu, Mehmet İkiz, Ferit Odman, Şenova Ülker, Bulut Gülen, Engin Recepoğulları ve konuk sanatçı Steffano Di Batista. Ozan Doğulu ile Sarp Maden’in de sahneye çıkıp kulakların pasını sildiğini belirteyim.

Kenan Doğulu’nun caz hali daha bir dinamik, daha bir keyifli, daha bir neşeli geldi bana. Sahnede her notadan keyif alan bir Doğulu vardı. Hem şarkıcılığını hem enstrümanistliğini konuşturdu. Şarkılar bilindik de bilinmesine ama caz düzenlemeleriyle sanki ilk kez dinleyiciyle buluşuyor gibi bir izlenim vermedi değil. Bu yeni halleriyle dinleyiciler şarkılara çok fazla eşlik edemedi belki ama alkışlarıyla beğenilerini gösterdiler. Cazın büyüsü müzisyeni özgürleştirmesidir derler bu işin ustaları. Kenan Doğulu da gece boyunca bu özgürlüğün tadını çıkardı. Müzikal yolculuğun yeni durağında seyirciden çok kendi eğlendi bu kez. Bir müzisyenin ‘ihtimaller’ arasındaki yolculuğunun nasıl farklı işleri dinleyiciyle buluşturduğunu gösterdi. Bu ihtimali çok sevip defalarca kez dinleyici konumuna geçip cazın ritmine ve açtığı müzikal özgürlüğe bıraktı kendini. Ama yine de konser dinleyicinin ısrarlıyla “Çakkıdı” ile bitti.

Kenan Doğulu’dan önce sahnede Cenk Esen, Kerem Can Dündar, Atakan Kotiloğlu ve Berke Köymen’den oluşan The Essence Project vardı. Yaptıkları müzikle hem dinleyiciyi cazın havasına soktular hem de ne kadar iyi genç müzisyenlerimiz olduğunu gösterdiler. Son bir notum daha var. O da dinleyiciye. Konser mekânında görevlilerin uyarılarına rağmen maske takmayan, sosyal mesafeyi uymayıp yan yana oturan pek çok dinleyici vardı. Arkadaşlar birbirlerini gördüklerinde sarılıp öpüştüler, yanak yanağa selfie çektirdiler. Her gün gelen rakamlarla pandeminin devam ettiğini görmeye devam ederken bu manzaralar gelecek hakkında pek ümit verici değildi. Lütfen dikkat!