Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Jüri başkanı Yeşim Ustaoğlu

Jüri başkanı Yeşim Ustaoğlu

Jüri başkanı Yeşim Ustaoğlu03 Ağustos 2022 - 09:08
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisine başkanlık edecek sanatçı açıklandı.

 

Tüm filmlerin Türkiye’deki ilk gösterimlerini yapacağı ve 14 dalda ödülün dağıtılacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisine; 1984 yılında çektiği ilk kısa filmi “Bir Anı Yakalamak”tan son filmi “Tereddüt”e kadar geçen süreçte ulusal ve uluslararası alanda ödüllere layık görülen birbirinden başarılı filmlere imza atan yönetmen, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu başkanlık edecek. Ulusal Yarışmalar için son başvuru tarihi ise 4 Ağustos. Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmaları’na, 9 Ağustos 2021’den sonra tamamlanmış ve 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden önce Türkiye’de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış, yurt içinde bir festivale katılmamış Türkiye yapımı filmler katılabilecek. Festivalin websitesi üzerinden yapılacak başvurular 4 Ağustos 2022, Perşembe günü saat 18.00’de sona erecek. 

 

Ödüller açıklandı

 

Antalya Film Forum’da verilecek ödüller de belli oldu. Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu için seçilen projeler arasından ana jürinin belirleyeceği iki projeden her birine 40 bin TL tutarında Antalya Film Forum Kurmaca Pitching Platformu Ödülleri verilecek. Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu’nda bir proje 80 bin TL tutarında Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu Ödülü’nü kazanacak. TRT tarafından da bir projeye 80 bin TL değerindeki TRT Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu Ödülü verilecek. Platformda bir proje 40 bin TL değerindeki Jüri Özel Ödülü’nü kazanacak. Belgesel Work in Progress Platformu’nda yer alacak projelerden ikisine ana jüri 40’ar bin TL değerinde Belgesel Work in Progress Platformu Ödülü verecek. Antalya’da çekilecek bir filme 150 bin TL tutarında destek sağlanan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu için son başvuru tarihi ise 5 Ağustos Cuma.