Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İzmir Mizah Festivali başladı

İzmir Mizah Festivali başladı

İzmir Mizah Festivali başladı03 Nisan 2017 - 01:04
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Mizah Festivali 'Karanlığa Karşı Mizah' temasıyla Dünya Mizah Günü olan 1 Nisan'da başladı.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecen 'İzmir Mizah Festivali', 'Karanlığa Karşı Mizah' temasıyla Dünya Mizah Günü olan 1 Nisan'da yani dün başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival kapsamındaki etkinlikler dört gün süresince Kültürpark İzmir Sanat'ta gerçekleşecek. Festival, kapsamında bugün 'Leman' çizerleri ağırlanacak. Behiç Pek, Erhan Candan, Suat Özkan, Bahadır Boysal ve Doğan Pehlevan, saat 15.00 ile 18.00 arasında İzmir Sanat’ta '25. Yılında bir Mizah Dergisi: Leman' konulu bir söyleşi ve herkese açık bir karikatür atölyesi gerçekleştirecekler. Aynı zamanda, okurlarının getireceği kitapları ve Leman dergilerini imzalayacaklar.
 
Pazar gününün programı, saat 18.00’de halk mizahından kaynaklanan, yönetmenliğini Reis Çelik’in, başrolünü usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in üstlendiği 'İnat Hikayeleri' adlı filmin gösterimi ile sürecek. Ardından, filmin kamera arkasını yansıtan belgesel 'İnadına Film Çekmek' gösterilecek.
3 Nisan Pazartesi, festival, İzmir Sanat’ta gerçekleşecek bir film gösterisi ve bir söyleşi ile devam edecek. Saat 18.00’de Atalay Taşdiken’in 'Arama Moturu' filmi gösterilecek. Filmin ardından iki yönetmen Reis Çelik ve Atalay Taşdiken, Festival Direktörü Vecdi Sayar’ın moderatörlüğünde 'Sinema ve Mizah' konulu bir söyleşi gerçekleştirecek. 
 
Festival programında, 4 Nisan'da ise iki farklı sanat dalının mizahla ilişkisine odaklanan iki etkinlik yer alıyor. Saat 18.00’de müzik yazarı ve DJ Murat Meriç Protest Müzik ve Mizah başlıklı dinletili bir söyleşi gerçekleştirecek. Meriç, 1970’lerden günümüze popüler müzik alanından ilginç örnekler sunacak.
3. İzmir Mizah Festivali, saat 20.00’de BO Sahnenin 'Uşak, Kral ve Ötekiler' oyunu ile sona erecek. Süleymen Karaahmet’in yazıp, Levent Özdilek’in yönettiği oyunda iki usta oyuncu, Köksal Engür ve Merve Engin rol alıyor.