Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İstanbul Bienali ile alışılmadık yollarda

İstanbul Bienali ile alışılmadık yollarda

İstanbul Bienali ile alışılmadık yollarda06 Eylül 2022 - 09:09
50. yaşını kutlayan Milliyet Sanat dergisi, 17. İstanbul Bienali’ni eylül sayısının kapağına taşıyor ve sanatseverleri alışılmadık yolları deneme cesaretiyle buluşturuyor.
 
Milliyet Sanat dergisinin eylül sayısı sanatseverlerle buluştu. Dergi kapağına, İKSV tarafından 17 Eylül-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek ve uzun süreçlere yayılacak diyaloglar başlatmayı odağına alan 17. İstanbul Bienali’ni taşıyor. Derginin plastik sanatlar sayfaları Leyla Emadi’nin solo sergisine ev sahipliği yapan Vision Art Platform’un kurucusu Nisa Taşyar’ın, 17. Contemporary Istanbul’un kurucusu Ali Güreli’nin, tarihî Hüsrev Kethüda Hamamı’nda “Yeryüzünün Rengi” başlıklı sergisini açan Yusuf Akyol’un, Galeri MERKUR’de açılacak “Ne dem bâkî, ne gam bâkî” başlıklı sergisini anlatan Horasan’ın röportajlarıyla devam ediyor. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Karma” sergisinin değerlendirme yazısını da plastik sanatlar haberleri arasında yer alıyor. Milliyet Sanat’ın 50. yıl kutlamaları kapsamında açılışı gerçekleşen “Metamorfoz” başlıklı sergisiyle Bodrum meRQezart’a konuk olan Bedri Baykam da yeni sergisini anlatıyor.
 
 
Şebnem İşigüzel ile Mert Fırat, DasDas’ın yeni oyunu “Dünya Yerinden Oynar”ı anlatıyor. 
 
Dergi okurlarını bu ay vizyona giren ve Julia Roberts ile George Clooney’nin başrolleri paylaştığı “Cennete Bilet” vesilesiyle sinema tarihinde uzun bir yolculuğa çıkarıyor ve perdeye en çok yakışan çiftleri hatırlatıyor. 16-21 Eylül’de gerçekleşecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin direktörü Azize Tan’ın röportajı, “Three Thousand Years of Longing/Üç Bin Yıllık Bekleyiş” ve “Beast/Canavar”da izleyeceğimiz Idris Elba’nın Hollywood’daki uzun ve köklü kariyeri, Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapan ve 16 Eylül’de Türkiye gösterime girecek olan David Bowie belgeseli “Moonage Daydream” ile 13 yıl sonra bu ay yeniden vizyona girecek James Cameron imzalı “Avatar” incelemeleri de sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. 
 
 
Jean-Christophe Grangé yeni romanı “Mermer Adam”da okuru Nazi Almanya’sına götürüyor.
 
Bu ay George Miller’ın filmi “Three Thousand Years of Longing/Üç Bin Yıllık Bekleyiş”te haremdeki köle kız rolüyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan genç oyuncu Ece Yüksel, Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu oluyor. 2015 yılında, daha yolun başındayken verdiği röportajda “Uluslararası bir yapımda rol almak en büyük dileğim” diyen Yüksel, Idris Elba ve Tilda Swinton ile birlikte kamera karşısına geçtiği filmi, yeni projelerini ve oyunculuk yolculuğunu anlatıyor.
 
 
Asu Maro’nun bu ayki konuğu uluslararası bir yapımda rol alan genç oyuncu Ece Yüksel. 
 
Editors’la söyleşi
 
Derginin sahne sanatları sayfalarında, DasDas’ın yeni müzikli oyunu “Dünya Yerinden Oynar”ın yazarı Şebnem İşigüzel ve yönetmeni Mert Fırat’ın röportajı ile Seçkin Selvi’nin Kumbaracı50’nin yeni oyunu “Tek Kullanımlık Hikâye”yi mercek altına aldığı yazısı okurları bekliyor.
 
 
Suede grubunun geri dönüş albümü “Autofiction”ın değerlendirme yazısıyla açılan müzik sayfaları, Egemen Limoncuoğlu’nun Ozzy Osbourne’dan Megadeth’e, Sattas’tan Efza’ya, Slipknot’tan Clutch’a yerli-yabancı yeni şarkıları ve albümleri; Naim Dilmener’in ise müzik gündemini değerlendirdiği yazılarla devam ediyor. “EBM” albümünü bu ay çıkarmaya ve 2-4 Eylül’de Bursa Nilüfer Festivali sahnesinde dinleyiciyle buluşmaya hazırlanan Editors’ın davulcusu, grubun ana üyesi Ed Lay’in röportajı dikkat çekiyor.
 
Yeni sayının edebiyat sayfaları, Jean-Christophe Grangé’ın ari ırk takıntısını sorgulayan yeni kitabı “Mermer Adam”a; Fatma Girik, Cüneyt Arkın, Ediz Hun, Metin Akpınar gibi zirvedeki oyuncuların film gibi hayatlarını anlatan kitaplara ve Hanns Zischler’in, usta yazarın erken dönem sinemaya ilgisini kayda aldığı “Kafka Sinemaya Gidiyor”a kapsamlı bir bakış sunuyor. Milliyet Sanat’ın eylül sayısı, “Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi İstanbul’u Dinliyorum” podcast serisini hazırlayan Naz Özkan’ın röportajı ve Tülay Palaz’ın 28 Temmuz’da kaybettiğimiz İlhan İrem’e dair illüstrasyonuyla son buluyor.
 
Etiketler: Milliyet Sanat