Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İş Sanat’ta 100. yıl kutlamaları başlıyor

İş Sanat’ta 100. yıl kutlamaları başlıyor

İş Sanat’ta 100. yıl kutlamaları başlıyor30 Aralık 2022 - 10:12
İş Sanat yeni yılın ilk ayını çok özel etkinliklerle karşılıyor. 27 Ocak saat 20.30’da Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan projelerin ilki olan “Şarkıların Cumhuriyeti” adlı konser İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.
Konserde solist Dilek Türkan, Oğuzhan Balcı’nın orkestra şefliğinde notalara dökülmüş ve makamları kayıt altına alınmış eserlerin yanı sıra ilk radyo yayınında seslendirilen şarkılarla birlikte Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında üretilen eserleri seslendirilecek. Geçmişle günümüz arasında inşa edilen bağların anımsanacağı konserde, Türkan’a geleneksel Türk müziği enstrümanlarıyla birlikte senfoni orkestrası eşlik edecek.
 
2023’ün ilk ayında İş Sanat, “Şarkıların Cumhuriyeti” adlı konserin yanı sıra klasik ve caz müziğin önde gelen topluluklarını sahnesinde ağırlayacağı bir program sunuyor.  Norveçli “progressive” caz topluluğu Jaga Jazzist, 25 Ocak saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda sahne alacak.  BBC tarafından ikinci albümleri “A Livingroom Hush”, 2002 yılının En İyi Caz Albümü seçilen grup, ‘70’lerin progressive rock müziğinden 1980’lerin sonunda Birleşik Krallık’ta alternatif rock alt türü olarak ortaya çıkan “shoegaze” akımına uzanan müziklerini değişken ve yenilikçi bir anlayışla sürekli güncelliyor. Jaga Jazzist, İş Sanat’a özel bu konserde, ritmik, melodik ve aynı zamanda hipnotize edici tarzlarıyla harmanladıkları müziklerini birbirinden farklı enstrümanlar ile taçlandıracak.
 
Minikler için Pinokyo
 
Ocak ayında çocukları unutmayan İş Sanat, müzik ve tiyatroyu aynı sahnede birleştiren “Robot Pinokyo”yu küçük hayranlarıyla bir araya getirecek. Yekta Kopan’ın yeniden kaleme aldığı, Lerzan Pamir’in yönettiği müzikli oyunda anlatıcı rolünü Aslı Tandoğan üstlenirken, Pinokyo karakterine Anıl Altınöz hayat veriyor. “Robot Pinokyo”, 22 Ocak ve 29 Ocak saat 15.00’te İş Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek.
 
Edebiyatımızın usta şair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerinin sahnede müzik ile buluştuğu dinletiler ise Tarık Dursun K. hikâyelerinden derlenen “Anısı Kalır”la devam ediyor. Atilla Birkiye’nin metnini hazırladığı, Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği, Mehmet Birkiye’nin sahneye hazırladığı dinletide hikâyeleri Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek. Anlatıcılara Seda Subaşı Yalçın (keman) ile Şemsa İdil Ural (çello) eşlik edecek. “Anısı Kalır”, 16 Ocak saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda ücretsiz gerçekleştirilecek.