Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İş Bankası'ndan Cumhuriyetin 100. Yaşında Atatürk Konferansı

İş Bankası'ndan Cumhuriyetin 100. Yaşında Atatürk Konferansı

İş Bankası'ndan Cumhuriyetin 100. Yaşında Atatürk Konferansı09 Eylül 2023 - 01:09
Türkiye İş Bankası, Cumhuriyetin 100. yaşı vesilesiyle Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış başlıklı uluslararası bir konferans düzenleyecek.
Konferansa yurt dışından katılacak konuşmacılar arasında; tarihçi-yazar Yuval Noah Harari, Atatürk isimli bir kitabı bulunan İtalyan akademisyen Fabio L. Grassi, Nobel ödüllü iktisatçı Thomas J. Sargent, MIT Dijital Ekonomi Girişiminin Kurucu Ortağı Andrew McAfee ve UNESCO eski Genel Direktörü Irina Bokova yer alıyor.
 
Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış başlığı ile İş Kuleleri Salonunda 28-29 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek konferansta, yurt içinden ve yurt dışından önemli konuşmacılar, tarihten ekonomiye, bilimden kültüre ve spora geniş bir yelpazede pek çok konuyu geçmişten geleceğe uzanan bir yaklaşımla ele alacak. 
 
SINIRLI SAYIDA BİLET 
 
Sınırlı sayıda bilet satışı yapılacak etkinlikten elde edilecek gelir, Anıtkabir Derneği'ne bağışlanacak. Biletler, bugün (8 Eylül Cuma) itibarıyla İş Sanatın internet adresi üzerinden satışa sunulacak.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açılış konuşmasını yapacağı, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali ve Genel Müdürü Hakan Aran'ın ev sahipliğinde düzenlenecek konferansta; tüm dünyada ses getiren Sapiens, Homo Deus: Yarının Kısa Tarihi, 21. Yüzyıl İçin 21 Ders gibi kitapların yazarı tarihçi ve filozof Yuval Noah Harari, New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü ve Nobel ödüllü iktisatçı Thomas J. Sargent, Roma La Sapienza Üniversitesinde Avrasya Tarih, Türk Dili ve Tarihi dersleri veren ve Atatürk isimli bir kitabı bulunan İtalyan akademisyen Fabio L. Grassi, MIT Dijital Ekonomi Girişiminin Kurucu Ortağı Andrew McAfee, UNESCO eski Genel Direktörü Irina Bokova konuşma yapacak.
 
Konferansta Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Bilsay Kuruç, Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Prof. Dr. Burcu Özsoy, Dr. Doğan Çetinkaya, Prof. Dr. Çiğdem Gündüz Demir gibi tarihten arkeolojiye, yapay zekâdan bilime ve sanata çeşitli alanlarda ülkemizin önde gelen isimleri de Atatürk vizyonundan yola çıkarak ihtisas alanlarında konuşmalar yapacak. İSTANBUL, (DHA)