Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » ‘İnsan Doğası’nın heykel hali

‘İnsan Doğası’nın heykel hali

‘İnsan Doğası’nın heykel hali31 Mayıs 2018 - 10:05
İstanbul Modern’in geçici mekânına taşınmasıyla birlikte açılan ve Anthony Cragg’in eserlerinden oluşan ilk süreli sergisi ‘İnsan Doğası’ Milliyet Sanat’ın haziran sayısının kapağında yer alıyor. Dergide öne çıkan kültür sanat etkinlikleriyle ilgili çok sayıda yazı yer alıyor.
Milliyet Sanat dergisi haziran sayısında Anthony Cragg’in İstanbul Modern’de açılan ‘İnsan Doğası’ isimli sergisine kapağında yer veriyor. Anthony Cragg’le yapılan geniş bir röportajla sunulan sergi, aynı zamanda İstanbul Modern’in Meşrutiyet Caddesi’ndeki geçici mekânına taşınmasıyla birlikte açılan ilk süreli sergisi olma özelliği de taşıyor. Cragg röportajında “İki ya da üç yıldır böyle bir sergi yapmayı planlıyoruz. Ancak hem müzenin taşınması, hem de benim işlerimle ilgili nedenlerle bekledik ve yeni binada açmaya karar verdik. Tabii yeni bina o kadar yüksek tavanlı değil. En başta işlerin yerleştirilmesi gibi teknik sebepleri düşündük. Heykel sanatçılarının zaten her zaman karşılaştığı durumlar. Seçkide de en başta buna dikkat ettik. İstanbul son 10 yılda önemli ölçüde büyüdü. Retrospektif değil ama çalışmalarımı genel olarak anlatacak, düşüncelerimin kaynaklarını, temalarımı gösterecek bir seçki yaptık” diye belirtiyor. Derginin plastik sanatlar bölümünde ayrıca Paris’teki Kupka sergisi, Portekiz’deki kültür adresi Berrardo Müzesi, Krank Gallery’deki ‘Yer Değiştiren Ufuklar’ sergisi, Cappadox Festivali üzerine bir röportaj ve SALT Beyoğlu’ndaki ‘Devamlılık Hatası’ sergisinin aralarında bulunduğu konular yer alıyor. Derginin mimarlık sayfalarında Vitra Tasarım Kampüsü’nde sergi yapısı VitraHaus ele alınıyor.
 
 
Ayın Söyleşisi bölümünde Asu Maro, ‘Kadın’ dizisinin yıldızı Özge Özpirinçci ile bir araya geliyor.
 
Ceylan röportajı 
 
Milliyet Sanat’ın sinema sayfalarında yeni filmi ‘Ahlat Ağacı’ yarın gösterime girecek yönetmen Nuri Bilge Ceylan’la gerçekleştirilmiş bir söyleşi dikkat çekiyor. Ceylan, 71. Cannes Film Festivali’nde yarışan filmiyle ilgili filmin mekân seçimi, diyalogları ve oyuncularıyla ilgili merak edilen sorularını yanıtlıyor. Sinema sayfalarında dikkat çeken bir konu da Jane Fonda ve Hellen Mirren’ın da aralarında olduğu efsane oyuncuların gençlik günlerinde odaklanıyor. Ayrıca bu ay yeni filmi ‘Atölye’ gösterime girecek yönetmen Laurent Cantet’nin kariyerini merkeze alınıyor. Oyuncular Gabriel Byrne ve Bryce Dallas Howard’a ayrılmış portre yazıları da derginin sinema bölümünün konuları arasında.
 
Müzik sayfalarında haziran ve temmuz aylarına yayılan İstanbul Caz Festivali hakkında kapsamlı bir dosya bulunuyor. 
 
Indie-pop’un İsveçli sesi LykkeLi, yeni albümüyle Johnny Marr ve ‘Kardeş’ albümüyle Suzan Kardeş derginin müzik sayfalarında. Sahne sanatları sayfalarında ise Moda Sahnesi’nin yeni oyunu ‘Arıza (Blue-s-cat)’ ve Sadri Alışık Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Aysel Yıldırım’ın röportajı okunabiliyor.
 
 
Derginin dizi bölümünde Netflix’in yeni dizisi ‘Rain’den yola çıkarak günümüzdeki distopyalara bir bakış yer alıyor. Edebiyatta ise Babalar Günü vesilesiyle edebiyatın babaları hatırlatılıyor. Dünyada üyeleri her geçen gün artan kitap kulüpleri ve ‘Baudelaire’in Poe’su’ edebiyat sayfalarına konuk oluyor.