Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » “III. Heykelde Yeni Keşifler” sergisi hazır!

“III. Heykelde Yeni Keşifler” sergisi hazır!

“III. Heykelde Yeni Keşifler” sergisi hazır!24 Eylül 2023 - 03:09
Milliyet Sanat’ın Mesa Holding sponsorluğunda ve Kemer Country Club ev sahipliğinde düzenlediği “III. Heykelde Yeni Keşifler” sergisinin kurulumu Sabiha Kurtulmuş küratörlüğünde tamamlandı. Sergi, 26 Eylül - 15 Ekim 2023 tarihlerinde Kemer Country Club’da ziyaret edilebilecek.

Sabiha Kurtulmuş kurulum esnasında yaptığı açıklamada “Üçüncüsünü düzenlediğimiz ‘Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasında keyifli bir kurulum süreci yaşadık. Doğanın içinde, eylül sonu olmasına rağmen halen yazı yaşadığımız güzel bir havada… Sanatçı sayımız alanın kapasitesiyle oldukça uyumlu olduğu için kolay bir kurulum oldu. Sanatçılar ve teknik ekiple birlikte karar vererek bir düzenleme yaptık. Hem dışarıdan gelen izleyiciler için hem de Kemer Country sakinleri için eminim keyifle gezecekleri küçük bir dış alan sergisi oldu.’ diye konuştu.

Kurtulmuş ayrıca, “Milliyet Sanat’ın düzenlediği “III. Heykelde Yeni Keşifler” sergisi genç ve yeni sanatçıları desteklemeyi hedefleyen bir proje. Her yıl farklı desteklerle ve yeniliklerle düzenliyoruz bu yarışmayı. Bu senenin desteği birincilik ödülü alan genç sanatçıyı bir önceki yarışmamızda olduğu gibi yurt dışına, 1,5 aylık eğitime yollamak oldu. Genç bir sanatçının farklı bir kültürün sanat ortamıyla bir araya gelmesi, etkileşimi ve bunu sanatına uygulaması çok önemli. Eğitimi özellikle çok önemsiyoruz. Aynı zamanda ilk üçe giren yarışmacılara prodüksiyon desteği de veriyoruz. Heykel diğer branşlardan farklı olarak maliyet gerektiren bir alan. Bu proje, heykel sanatının gelişimindeki en önemli engel olan maddiyat kısmında destek olmayı hedeflemiş ve bunu hayata geçirmeyi çalışan bir proje. Bunu her yıl farklı ve yeni desteklerle geliştirmeyi planlıyoruz.

Olgaç Artam daha fazla destekçiye ulaşabilmemiz adına bize bu projede destek oluyor. Artam online sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye ve uluslararası sanat takipçisine ulaşıyor. Biz de Artam Online ile işbirliği içerisinde yarışmamız sonucu sergilenmeye hak kazanmış eserlerin iyi koleksiyonlara kazandırılmasını hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.