Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » III. Heykelde Yeni Keşifler ödül töreni

III. Heykelde Yeni Keşifler ödül töreni

III. Heykelde Yeni Keşifler ödül töreni15 Ekim 2023 - 04:10
Milliyet Sanat’ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının ödül ve kapanış töreni 14 Ekim Cumartesi günü Kemer Country Club’da gerçekleşti.
Milliyet Sanat’ın 2019 yılından bu yana düzenlediği Heykelde Yeni Keşifler yarışması, henüz keşfedilmemiş yetenekleri desteklemeyi, heykel sanatçılarının görünürlüğünü artırmayı, özellikle galerilerde temsiliyeti olmayan sanatçılara yeni kapılar açmayı ve böylece heykel sanatına yeni değerler kazandırmayı amaçlıyor. Kazanan yarışmacılara üretim desteği ve sergileme imkânı tanınan yarışmada, belirlenen 10 finalist arasından ilk 3’e giren yarışmacıların her biri 15 bin TL üretim desteği almaya hak kazanıyor. Katılımda yaş ve eğitim sınırının bulunmadığı III. Heykelde Yeni Keşifler, önceki yıl olduğu gibi bu yıl da yine MESA Holding’in sponsorluğunda düzenlendi. 
 
 
Seçici kurul tarafından belirlenen eserlerin sanatseverlerle buluştuğu serginin sonunda gerçekleşen törene Özay Şendir, Doğan Hızlan, Emre İskeçeli, Ozan Turhan, Olgaç Artam, Sabiha Kurtulmuş, Asu Maro, Gamze Çetiner, Derya Yücel, Aslı Sümer, Sinem Konu Keskinok’un da aralarında olduğu çok sayıda isim katıldı. 
 
 
III. Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının, Kemer Country Club’da gerçekleşen sergisinde; Aslı Sümer, Berrak Barut, Derya Yücel, Ebru Özdemir, Filiz Aygündüz, Melike Bayık, Meltem Demirören, Prof. Neslihan Pala, Sabiha Kurtulmuş, Seçkin Pirim ve Sinem Konu Keskinok’tan oluşan seçici kurul tarafından belirlenen 10 eser sanatseverlerle buluştu. 
 
 
III. Heykelde Yeni Keşifler’in ödül ve kapanış töreni ise 14 Ekim 2023 Cumartesi günü Kemer Country Club’da özel bir davetle gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını, aynı zamanda serginin küratörlüğünü üstlenen Sabiha Kurtulmuş yaptı. Yarışmanın heykel sanatı için önemine ve eserlere değinen Kurtulmuş “Milliyet Sanat’ın Mesa Holding sponsorluğunda düzenlediği III. Heykelde Yeni Keşifler yarışması ve yarışmanın, Kemer Country Club ev sahipliğinde gerçekleşen sergisi, sanatçıları desteklemeyi hedefleyen bir proje. Her yıl farklı desteklerle ve yeniliklerle düzenliyoruz bu yarışmayı. Bu sene seçici kurul tarafından belirlenen eserler içerisinden dereceye giren üç sanatçıya, çalışmalarının üretimi için 15 bin TL üretim desteği sağladık. Bir önceki yarışmamızda olduğu gibi birincilik ödülü alan sanatçımıza yurt dışında ‘Somos International Artist In Residence Program Agreement’ta 1 ay sanat eğitimi imkânı sağlayarak destek oluyoruz. Eğitimi özellikle çok önemsiyoruz. Bir sanatçının farklı bir ülkenin ve kültürün sanat ortamıyla bir araya gelmesi, etkileşimde bulunması ve hem deneyimlediklerini hem de öğrendiklerini sanatına aktarabilmesi çok önemli,” şeklinde konuştu.
 
 
Yarışmada dereceye giren sanatçılara plaketleri verilirken, yurtdışında “Somos International Artist In Residence Program Agreement”ta bir ay sanat eğitimi almaya hak kazanarak farklı bakış açılarını görme ve çalışmalarını geliştirme şansı yakalayan Furkan Depeli ise ödülünü Filiz Aygündüz’ün elinden aldı. 
 
 
Törendeki eserler 22 Ekim 2023 Pazar günü Artam Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam öncülüğünde, artam.com üzerinden çevrimiçi müzayedeyle satışa sunulacak.
 
III. HEYKELDE YENİ KEŞİFLER – DERECEYE GİREN SANATÇILAR (ALFABETİK)
 
Sanatçı                                 Eser Adı
 
Abdulsamed Şahin Ayağı Bağlı
Can Aksan                             Jah - Protection
Çiğdem Yıldırım                     Athena
Emirhan Özkök                      İris
Filiz Sır                                 Entropi
Furkan Depeli                        Dialogue, Khronos
Kadir Kırıcı                             Dönence Kendini Tanı
Lale Altunel                            Lilium
Olcay Gültepe                        Hayalperest
Ufuk Aydın                             İçgörüsel Yapı