Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Gökhan Türkmen ve Ezhel DasDas'ta

Gökhan Türkmen ve Ezhel DasDas'ta

Gökhan Türkmen ve Ezhel DasDas'ta08 Nisan 2019 - 11:04
DasDas, Songül Öden’in rol aldığı ‘Lâl Hayal’i de ilk kez Anadolu Yakası’nda seyircilerle buluşturacak. DasDas Müzik ise Gökhan Türkmen Akustik ve Ezhel konserleriyle farklı türlerdeki müziklerin önemli temsilcilerini sahnesinde ağırlayacak.
DasDas Sahne, Nisan ayının ikinci haftasında Kafka’nın ölümsüz ‘Dava’sını yeniden açacak. İngiliz yazar Tom Basden’ın kaleme aldığı, çevirisini ise İlksen Başarır’ın yaptığı ‘Joseph K.’, 8 Nisan akşamı tiyatroseverlerle buluşacak. Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın’ın rol aldığı oyun, 30’uncu yaş gününde kapısını çalan iki adamın kendisine tutuklu olduğunu söylemesiyle hayatı değişen Joseph K. üzerinden adalet sistemini sorguluyor. 
 
 
Usta oyuncu Ferhan Şensoy, 32 yıldır aralıksız oynadığı ‘Ferhangi Şeyler’adlı oyunu ile 10 Nisan’dailk kez DasDas Sahne’ye geliyor. Dünyada “en çok oynanan tiyatro oyunu” unvanına sahip ve sürekli kendi rekorunu kırmaya devam eden efsanevi oyun, güncel yaşanan sıradan olaylara, mahalle ilişkilerine, yakın geçmişten günümüze politikacılara ve iktidara ince eleştiriler yapıyor. 
 
 
Şebnem İşigüzel’in kaleme aldığı, Berfîn Zenderlioğlu’nun yönettiği ve usta oyuncu Nazan Kesal’ın rol aldığı ‘Yaralarım Aşktandır’, İran şiirinin en önemli isimlerinden Furuğ Ferruhzad’ın nefesini tiyatro sahnesine taşıyor.Ölüsüne bile tahammül edilemeyen, cenazesi bekletilen “aykırı bir kadın” aklınızdan çıkmayacak sözler fısıldamak üzere sahne alıyor. ‘Yaralarım Aşktandır’,10 ve 18 Nisan’da DasDas Atölye’de seyredilebilecek. 
 
 
DasDas, müzikseverleri 13 Nisan’da, 2008’de çıkış yaptığı ‘Büyük İnsan’ şarkısının Youtube’da 5 milyon kişiye ulaşmasıyla müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Gökhan Türkmen’le buluşacak. DasDas Sahne’de gerçekleşecek konserde Türkmen, hem bu yıl çıkardığı mini albümündeki ‘İhtimal Perisi’, ‘Ben Unuturum’ ve ‘Masal Olsa’ gibi yeni parçalarını hem de en sevilen şarkılarını akustik olarak yorumlayacak. 
 
 
19 Nisan’da DasDas Sahne’ye Türkiye hip-hop ve trap kültürünün önde gelen temsilcisi Ezhel konuk olacak. Mayıs 2017’de hip-hop, trap ve reggae türlerini deneysel olarak birleştirdiği ilk albümü ‘Müptezhel’i yayınlayan Ezhel, müzikseverlere unutulmaz bir konser deneyimi yaşatacak. 
Etiketler: ezhel  Gökhan Türkmen  dasdas