Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Fahrelnissa Zeid, Milliyet Sanat’ın kapağında

Fahrelnissa Zeid, Milliyet Sanat’ın kapağında

Fahrelnissa Zeid, Milliyet Sanat’ın kapağında05 Haziran 2017 - 01:06
Milliyet Sanat dergisi haziran ayı kapağında, Türkiye sanatının en önemli isimlerinden, Tate Modern'de retrospektif bir sergisi açılacak Fahrelnissa Zeid'e yer veriyor
Türkiye’nin köklü kültür sanat dergisi Milliyet Sanat, haziran sayısının kapağına Londra’daki Tate Modern’de 13 Haziran’da açılacak bir retrospektif sergiyle çalışmaları mercek altına alınacak ressam Fahrelnissa Zeid’i taşıyor. Türkiye sanatının en önemli isimlerinden Zeid’in sanatı ve hayatı dergide Ali Kayaalp imzalı kapsamlı bir yazıyla inceleniyor. Tate Modern’deki serginin küratörü Kerryn Greenberg ise Fisun Yalçınkaya’ya verdiği söyleşide onunla ilgili çalışmalarını ve retrospektifin detaylarını anlatıyor. Derginin plastik sanatlar bölümünde ayrıca Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan ‘Selim Turan: TEZ, ANTİTEZ, SENTEZ’ sergisine de geniş bir yer ayrılıyor. Pera Müzesi’nde sanatseverleri bekleyen 34 sanatçının yapıtlarına yer veren ‘Çiftdüşün: Çiftgörü’ sergisi ve sosyal medyaya odaklanan ‘Sosyomanya’ sergileri de derginin plastik sanatlar bölümünde dikkat çekiyor.
 
Derginin sinema sayfalarının konuklarından biri ‘Anayurt Oteli’nin başrolünde Türkiye sinemasının unutulmaz karakteri Zebercet’i canlandıran Macit Koper. Usta aktör, yenilenmiş kopyasıyla 30 yıl sonra yeniden gösterime giren Yusuf Atılgan’ın kitabından Ömer Kavur tarafından sinemaya uyarlanan ‘Anayurt Oteli’ni derginin okuyucuları için anlatıyor. Sinema bölümündeki Selin Gürel imzalı yazıda Hollywood’un felekten geceleri konu alan komedileri mercek altına alınıyor.
 
Milliyet Sanat müzik sayfalarında İKSV tarafından 45. kez düzenlenen İstanbul Müzik Festivali’ne geniş bir içerik ayırıyor ve müzikseverlere festival için bir rehber sunuyor. Müzik sayfalarında The Beatles’ın efsane albümü ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’in 50. yılı vesilesiyle kaleme alınan ve albümünün benzersizliğini vurgulayan bir inceleme yazısı da yer alıyor.
 
Derginin sahne sanatları bölümünde Reha Özcan, sahneleyip oynadığı tiyatro oyunu ‘Ruki’yi derginin okuyucuları için anlatıyor. Seçkin Selvi ise yazısında Kumbaracı50’nin ‘He-Go’ adlı oyununun sezonun alkışlanmaya değer bir eseri olduğunu vurguluyor. Edebiyat bölümünde ise Küçük İskender yeni kitabı ‘Ölen Sevgilimin Şiir Defteri’ni Oylum Yılmaz’a verdiği bir söyleşiyle anlatıyor.