Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Ezgilerini tüm dünya duyacak

Ezgilerini tüm dünya duyacak

Ezgilerini tüm dünya duyacak11 Temmuz 2022 - 09:07
Müziğin gücünü iyiliğe doğru büken başarılı grup Geeva Flava’nın notaları Cenevre Gölü’ne akacak. Grup, Montreux Jazz Festivali’nde ünlü isimlerle sahne alacak.

 

Sevilen grup Geeva Flava, 14 Temmuz’da Montreux Jazz Festival’inde müzikseverlerle buluşacak. Kendine has tarzlarıyla dikkatleri üzerine çeken grup, dünyanın en büyük ikinci caz festivali olan Montreux Jazz Festivali’nde Asaf Avidan, Patrick Watson, Nick Cave and the Bad Seeds gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşacak.

Kuruldukları 2014 yılından bu yana dinleyicilerine farklı bir müzikal deneyim sunan Geeva Flava gitarda Arda Semercioğlu, davulda Atakan Türkan, bas gitarda Aybars Gülümser ve klavyede Burak Erensoy’un yer aldığı genç bir ekip. Duruşlarıyla takdir toplayan dörtlü; çevreye, insana, hayvana verdikleri değeri ezgilerine de döküyor. Rock, elektronik müzik, halk müziği ve caz müziğini mekânların ve insanların progresif hikâyeleriyle harmanlayarak kendi formunu yaratan grup daha önce Mağlova Su Kemeri’nde yaptıkları projeleriyle gündeme gelmişti. “Nadas” ve “Aquatic” adlı eserlerini tarihi kemerde performe eden grup kurdukları çevreci barajla ku¨ltu¨rel miras hassasiyetine dikkat c¸ekmişti. Performanslarını canlı yayınlayan grup pek çok insana ulaşmayı başarmıştı.

 

“Doğayı yok etmeyin”

 

Grup gazetemize daha önce verdikleri röportajda yaşadığımız plastik atık kirliliği, haksızlıklar, adaletsizlikler, tüketim hastalığı, bilime, inançlara karşı olan nefret gibi sorunların tüm dünyanın ortak buhranları olduğunun altını çizerken yaptıkları projeyi şu sözlerle açıklamışlardı; “Değinmeye çalıştığımız konuların çözümü bez poşetlerle alışverişe çıkmak, kompost gıda ürünleri üretmek, vegan beslenmek vb. hayat alışkanlarından vazgeçmekle tamamen doğru orantılı gitmeyebilir. Anlatım da bu zaten. Herkesin mutlu bir aileymişçesine bu kadar vurdumduymaz devam edebilmesi sanki insanlığı çok da ileri götürmeyecekmiş gibi”. Çağrılarının dünyayı ve onun güzelliklerini; “İnsanı, hayvanı yok etmemek” olduğunu söyleyen grubun ezgileri 14 Temmuz’da İsviçre’nin Montrö şehrindeki Cenevre Gölü’nün kıyısında yankılanacak…