Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Eskilerin büyüsü listeleri salladı

Eskilerin büyüsü listeleri salladı

Eskilerin büyüsü listeleri salladı07 Temmuz 2022 - 09:07
“Stranger Things” dizisinin karakterlerinden Max, en sevdiği şarkılardan biri olan Kate Bush’un “Running Up That Hill” için “play” tuşuna bastığında milyonlar adeta ‘80’lere ışınlandı.

Kate Bush’un 1985 çıkışlı “Hounds of Love” albümünde yer alan “Running Up That Hill”i şu an dünya listelerinde bir numara. Sezona adeta damga vuran şarkı ile Kate Bush’un Spotify’daki dinlenmelerinde kayda değer bir artış görülmüştü. Öte yandan Bush, Türkiye ortalamasına göre de yüzde 1300 oranında daha fazla dinlenmeye imza attı. Şarkı hakkında toplam 600 bin tweet atılırken Kate Bush yaptığı açıklamada: “Şarkının aldığı sevgi ve desteğin boyutu beni çok şaşırttı. Her şey çok hızlı oldu. Tüm bunlardan gerçekten etkilendiğimi itiraf etmeliyim. Şarkıyı beklenmedik bir şekilde 1 numara yaptığınız için çok teşekkür ederim” dedi.

Genç kuşağı ‘80’lerin efsane parçalarıyla tanıştıran dizinin sezonun finalinde duyduğumuz Metallica’nın “Master of Puppets”ı da yine benzer bir sıçrama gerçekleştirdi. Şarkı Türkiye’de herhangi bir gündeki dinlenmesine oranla 2.6 kat yani yüzde 161 oranında daha fazla dinlendi. Dizinin sezon finalinde çalınan bir diğer şarkı ise Journey’in “Seperate Ways” remix versiyonu oldu. Journey ve Steve Perry’ye ait “Separate Ways” remix versiyonu, sıradan bir gündeki dinlenme oranına kıyasla 5,3 kat ile yüzde 433 daha fazla dinlendi. Dizinin fanları, dördüncü sezonun birinci kısmını tamamladıktan sonra aynı heyecanı yaşamak için Spotify’ın “Stranger Things” resmi çalma listesindeki müzikleri dinleyerek ikinci kısmı beklemeye koyulmuştu. Bu durum dinlenme oranlarını globalde yüzde 1700 artırmıştı. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ