Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Emmy’ye ‘Squid Game’ damgası

Emmy’ye ‘Squid Game’ damgası

Emmy’ye ‘Squid Game’ damgası14 Temmuz 2022 - 09:07
74. Emmy Ödülü adayları açıklandı. Adaylar arasında dijital platformların ağırlığı dikkat çekerken listedeki bir diğer şaşırtıcı detay bu yıl ilk defa İngilizce çekilmeyen bir drama dizisinin En İyi Drama dalında aday gösterilmesi oldu.

Tüm dünyada yüz binlerce izleyiciye ulaşan Güney Kore yapımı “Squid Game”in adaylığı pek sürpriz olmasa da bir ilki başarmasıyla gündem yarattı. Yoksulların ölümcül bir oyunda büyük ödülü kazanmak için yarıştığı sansasyonel dizi 13 dalda aday gösterildi. Dizinin rakipleri ise “Stranger Things” ve “Ozark”ın yanı sıra 25 dalda adaylığı bulunan “Succession” ile 16 dalda adaylığı bulunan “Euphoria” oldu. Aday listesinde diğer yapımlar ise aşağıdaki gibi belirlendi.

En İyi Drama “Better Call Saul”, “Euphoria”, “Ozark”, “Squid Game”, “Stranger Things”, “Severance”, “Succession”, “Yellowjackets”. En İyi Mini Dizi “Dopesick”, “The Dropout, Inventing Anna”, “Pam & Tommy”, “The White Lotus”. En İyi Komedi “Abbott Elementary”, “Barry”, “Curb Your Enthusiasm”, “Hacks”, “The Marvelous Mrs. Maisel”, “Only Murders in the Building”, “Ted Lasso”, “What We Do in the Shadows”. Ödüller, 12 Eylül akşamı düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ