Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Edebiyatçılardan 'İtiraz Ediyoruz!' bildirisi

Edebiyatçılardan 'İtiraz Ediyoruz!' bildirisi

Edebiyatçılardan  'İtiraz Ediyoruz!' bildirisi17 Mart 2023 - 10:03
PTT Kargo’nun kitap ve süreli yayın kargo ücretinde tarife değişikliğine giderek 5.00 TL olan kargo ücretini 20.75 TL’ye çıkarması üzerine şair Kaan Eminoğlu öncülüğünde bir araya gelen şair, yazar, akademisyen ve kültür emekçileri bir bildiri yayınlayarak PTT Kargo’nun tarife değişikliği kararından dönmesini talep etti.
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
 
Bildiride şu sözlere yer verildi: “PTT Kargo’nun kitap ve süreli yayınlar için yaptığı indirimli kargo uygulamasında kısa bir süre önce değişikliğe giderek bir adet kitap veya dergi için 5.00 TL olan kargo ücretini 20,75 TL’ye çıkarması kültür hayatımıza büyük bir darbe vurmuştur.
 
Bir anda yapılmış olan bu yüzde 400’lük zam ülkemizin resmi enflasyon verileriyle de uyuşmamaktadır. Bu karar; kültür dünyamızı besleyen, insanlara bilim ve sanatla yaşam alanı açan, entelektüel faaliyetlerin en değerlisi olan okuma eyleminin aracısı olan kitap ve dergilerin okurun hayatındaki yerini kaybetmesine sebep olacak kadar ağır sonuçlara gebedir. Hâlihazırda kargo ücretinin kitap ve dergi ücretinden pahalı olması kitap ve dergilerin okura ulaşması önünde büyük bir engel oluşturmaktadır.
 
PTT Kargo’nun eskiden olduğu gibi kitap ve süreli yayınlara ilişkin kargo ücretlerini makul seviyede tutarak; kültür, sanat ve edebiyatımıza karşı sorumluluğunu yerine getirmesi, bir kamu kuruluşu olarak okumaya teşvik edici uygulamalarıyla ilgili olarak kamu aleyhine olan hiçbir değişikliği hayata geçirmemesi gerekmektedir. Şair, yazar, yayıncı, akademisyen, kültür emekçisi ve aydınlar olarak PTT Kargo’nun kitap gönderim bedeline ilişkin zam kararını iptal ederek eski fiyat tarifesine dönmesini talep ediyoruz.”