Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Edebiyat uyarlamaları yarışacak

Edebiyat uyarlamaları yarışacak

Edebiyat uyarlamaları yarışacak05 Temmuz 2022 - 09:07
1- 8 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne bu sene yeni bir yarışma eklendi. Festival kapsamında Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması düzenlenecek.

Festivalin başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek sinema tarihimizdeki “Susuz Yaz”, “Anayurt Oteli”, “Gizli Yüz”, “Karılar Koğuşu”, “Hababam Sınıfı”, “Yılanların Öcü”, “Vurun Kahpeye” ve “Selvi Boylum Al Yazmalım” gibi birçok önemli filmin edebiyat uyarlaması olduğunu belirterek, sinemamıza güçlü senaryolar kazandıracak böyle bir yarışmanın Türkiye’de ilk kez düzenleneceğinin altını çizdi. Yarışmaya katılacak senaryonun, 31 Aralık 2021 tarihinden önce Türkiye’de basılmış bir eserden uyarlanmış olması ve her iki eserin sahibinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Daha önce filme çekilmiş ya da tiyatro oyunu olarak sahnelenmiş eserler yarışmaya kabul edilmeyecek. Katılımcı kendi eserinden yola çıkıp bir senaryo yazarak yarışmaya başvurabilecek. Eğer başka bir yazarın eserinden faydalanacak ise mutlaka eserin yazarından ya da yasal temsilcilerinden yazılı bir onay alması ve bu onayı başvuru ile birlikte yollaması gerekiyor. Son başvuru tarihi 15 Ağustos 2022. Yarışmada En İyi Senaryo Ödülü 80.000 TL ve Jüri Özel Ödülü 40.000 TL olacak. 

59.Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışmaları için başvurular başladı. Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmaları’na 9 Ağustos 2021’den sonra tamamlanmış ve 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden önce Türkiye’de halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış, yurt içinde bir festivale katılmamış Türkiye yapımı filmler katılabilecek. Festivalin web sitesi üzerinden yapılacak başvurular 4 Ağustos 2022 Perşembe günü, saat 18.00’de sona erecek. Ulusal Yarışmalar’da bu yıl toplam 940 bin TL tutarında ödül dağıtılacak. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ