Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Dünyayı fethedecek yeni K-Pop grubu

Dünyayı fethedecek yeni K-Pop grubu

Dünyayı fethedecek yeni K-Pop grubu31 Temmuz 2022 - 09:07

Mehmet Tez

 

K- Pop çok hareketli bir sahne. Neredeyse her hafta yeni bir grup dünyayı ele geçirmek üzere ortaya çıkıyor. BTS’in de şirketi olan Hybe’ın (eskiden Big Hit olarak bilinen şirket) dünyaya armağan ettiği yeni grubun adı Newjeans. Hepsi kızlardan oluşan grup ilk şarkısını 22 Temmuz’da yayınladı. “Attention”, şirketin resmi YouTube hesabında paylaşıldı ve bir haftada 8 milyon izlenmeye ulaştı. Yeni başlayan adı sanı bilinmemiş bir grup için gayet iyi bir rakam. Elbette asıl performans TikTok üzerinde belli olacak. Grubun ilk mini EP albümü de bu hafta içinde çıkacak.

K-Pop grupları çoğu başka grup gibi lisede tanıştık, mahallede tanıştık şeklinde kurulmuyor. Her biri birer uzun soluklu proje. Newjeans için yapılan audition’lar 2019’da başladı. Onlarca, yüzlerde aday arasından elenerek gelen beş kız sonunda grubun asil üyeleri oldu.

Müzik olarak 2000’lerin başı 90’ların sonu döneminin pop müziği referans alınmış. 14-17 yaşları arasındaki üyelerin bundan sonraki yol haritası şirket tarafından açıklanmadı ancak 2023 itibarıyla isimlerin çok duyacağımızı ben eğitimli bir tahmin olarak size söyleyebilirim. K-Pop makinası işlemeye devam ediyor.

 

Ne var ne yok

 

Jarvis Cocker geçen hafta açıkladı. Pulp 2023’te konserler vermek için bir araya gelecek. O zaman Disco 2000 derhal dönmeye başlasın, herkes piste… Edis’in bu hafta gelen “Yalancı” adlı şarkısı ve Zeynep Bastık’tan gelen “Ara” bu yılın en popüler yaz şarkıları olmaya aday. Bu arada şu gerçeği kabul edelim; günümüz Türkiye’sinin hit şarkıları reggaeton’dan çıkıyor. Bir not olarak dursun burada.

Gazapizm pek yakında şarkılarının senfonik versiyonlarını dinleyicisine sunacak. Gazapizm Senfoni İstanbul, 6 Ağustos’ta Açıkhava’da yapılacak. Bu konsere gelecek tepkileri merak ediyorum. Bu arada yeni bir şarkıyla geldi Gazapizm. Adı “İzaf”.

The Ringo Jets’in “Çilek Mevsimi” son zamanlarda dinlediğim en pozitif ve eğlenceli şarkılardan biri. Dikkatlerden kaçmasın.

Eskiz’in “Bu Benim Yolum” adlı iki şarkılık single albümü önceki hafta yayınlandı. Rock dinleyicisinin gözünden kaçmasın.

 

Melike Şahin remiksleri

 

Melike Şahin’in şarkılarının remiks versiyonlarından oluşan albüm yolda. İlk single Baker Aaron imzasıyla geldi. “Öpmem Lazım” adlı şarkıya yapılan remiks Gülbaba etiketiyle yayınlandı. Albüm de aynı label imzasıyla gelecek. Bakor Aaron (Harun İyicil) çok yetenekli bir prodüktörü ve müzik insanı. R&B, caz, hip hop gibi alanlara açılabilen geniş spektrumlu bir müzik kültürüne sahip. Şarkı çok başka yerlere gitmiş bu remiksle. Diğer işleri de merak ediyorum şimdiden.

 

Nilüfer’e bu yıl 60 bin katılımcı bekleniyor

 

Nilüfer Müzik Festivali son yılların en başarılı işlerinden biri. 2015’ten bu yana yapılıyor. Her yıl ortalama 50 bin (2017’de 100 bin) katılımcıyla ülkenin en popüler ve aynı zamanda en fazla beğenilen işlerinden biri. Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenleniyor. Kadro rock, indie, hip hop’ın dengeli bir karışımı. Mor ve Ötesi, Ceza, The Blaze, Melike Şahin, Köfn, Sena Şener, Ozbi, Jakuzi ve No Land, Adamlar, Yüksek Sadakat, Mode XL, Yaşlı Amca, Evdeki Saat, The Away Days, Sedef Sebüktekin, Hedonutopia, Mert Demir ve Batu Akdeniz diye gidiyor isimler. 2-4 Eylül haftası Bursa Balat Atatürk Ormanı’nda buluşulacak. Hazırlıklar başlasın.

Etiketler: Hafif Müzik  mehmet tez