Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Denimi sanata dönüştürdü

Denimi sanata dönüştürdü

Denimi sanata dönüştürdü17 Mayıs 2019 - 11:05
Denimi sanat eserlerine dönüştüren çalışmalarıyla tanınan sanatçı Deniz Sağdıç, son dönem üretimlerinden bir seçkiyi “Denim ReMade” başlığıyla Milano’da sergiliyor.

Sanatında denime yalnızca bir malzeme olarak değil kendi deyimiyle “bir iletişim platformu” olarak yaklaşan Sağdıç, denimi şaşırtıcı formlarda yeniden biçimlendiriyor.

 

Öteden beri buluntu objeler, günlük kullanım nesneleriyle çalışan Sağdıç, kullanılmış denim pantolonlardan oluşan kimi çalışmaları sırasında denimin bir malzeme olarak geniş imkanlarının yanında barındırdığı derin düşünsel ve kavramsal anlamları keşfetmiş, böylece denim ile ilgili araştırmalarını derinleştirmiştir. Sanatçıya göre; denim, günümüz dünyasının belki de birincil sorunu durumundaki etnik, ekonomik ve kültürel sınır ve ayrışmaları tek başına kırmış, dünyanın uzak ve kırsal bölgelerinden, en kalabalık metropollerine kadar farklı kültürlere sahip bireylerin ortak paydası olmayı başarmıştır.

 

Tıpkı ten gibi insanı sarmalayan bir tekstil ürününün, ten renginin maalesef kimi zaman bir ayrışma konusu olabildiği medeniyetimizdeki evrensel konumu, Sağdıç’ın sanatı için eşsizdir. Bu nedenle farklı tekniklerde denimle oluşturduğu portre ağırlıklı çalışmalarıyla insanı insana hatırlatmayı, yeniden anlatmayı amaçlar.

 

Deniz Sağdıç’ın, Baykanlar Tekstil’in üretim süreçlerinden arta kalan denim parçalarını kullanarak ortaya çıkardığı eserlerden bir seçkinin yer alacağı sergi, 28-29 Mayıs tarihleri süresince Denim Premiere Vision Milano’da Baykanlar Tekstil’in özel olarak hazırladığı alanda izleyiciyle buluşuyor. Sanatçı ayrıca sergi süresince ziyaretçilerin katılımına açık olan yaratıcı atölye çalışması gerçekleştiriyor.

 

Denim Premiere Vision Milano 28-29 Mayıs 2019 tarihlerinde tüm dünyadan ziyaretçilere açık olacak.