Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » DasDas'ta bu ay

DasDas'ta bu ay

DasDas'ta bu ay04 Kasım 2019 - 04:11
DasDas, Kasım ayının ilk haftasına kapalı gişe oyunları ‘Zengin Mutfağı’, ‘Vahşet Tanrısı’, ‘Ivanov’, ‘Güle Güle Diva’ ile merhaba derken, ‘Evlat’, ‘Lal Hayal’, ‘Red Light Kışı’ gibi konuk oyunlara da programında yer veriyor.

Usta oyuncu Şener Şen’in 40 yıl aradan sonra yeniden aynı rolle sahneye çıktığı ‘Anadolu Efes Katkılarıyla: Zengin Mutfağı’, 4, 5, 14 ve 15 Kasım akşamlarında DasDas Sahne’de olacak.Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını anlatan Vasıf Öngören imzası taşıyan oyunda Şener Şen’e Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı gibi yetenekli, genç oyuncular eşlik ediyor.

 

Fransa’nın genç ve yetenekli yazarı Florian Zeller’ın kaleme aldığı, geçtiğimiz günlerde prömiyerini yapan ‘Evlat’ oyunu, 6 Kasım akşamı yeniden DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. İbrahim Çiçek rejisiyle sahnelenen, Hira Tekindor’un çevirisini üstlendiği ve DasDas’taki ilk temsilinin biletleri günler öncesinden tükenen oyunda; Onur Saylak, Cem Yiğit Üzümoğlu, Sezin Akbaşoğulları, Şükran Ovalı, Esra Bağışgil ve Burakcan Doğan yer alıyor.

 

Aynı akşam DasDas Atölye’de ise ‘Ivanov’ oyunu Anadolu Efes Mavi Sahne kapsamında tiyatroseverlerle buluşacak. Şehsuvar Aktaş, Tansu Biçer ve Tülin Özen gibi usta isimleri, genç bir oyuncu kadrosuyla bir araya getiren oyun, insanın kendine acımasının, kendi dertlerine gömülmesinin onu nasıl yalnızlığa ve yok oluşa sürüklediğini anlatıyor. Saim Güveloğlu’nun rejisiyle sahnelenen oyun, ölümsüz yazar Anton Çehov’un eserinden uyarlandı. ‘Ivanov’, 14 Kasım akşamı yeniden seyredilebilecek.

 

‘Kısmet Şov’ adlı doğaçlama stand-up şovu, TEDx konuşmaları, ‘Moral Bozukluğu ve 31’ filmi, ‘Sevginin Gücü’ isimli radyo programı ve de yazıp oynadığı ‘Küçük Hesaplar’ dizisiyle tanınan Deniz Alnıtemiz, tek kişilik stand-up gösterisiyle 7 Kasım akşamı DasDas Atölye’ye konuk oluyor.

 

Geçtiğimiz ay prömiyerini yapan DasDas’ın yeni oyunu ‘Vahşet Tanrısı’, 8 ve 12 Kasım akşamları yeniden DasDas Sahne’de olacak. Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği, Fransız oyun yazarı Yasmina Reza’nın ödüllü oyunu ‘Vahşet Tanrısı’nın oyuncu kadrosunda Binnur Kaya, Güven Kıraç, Levent Ülgen veTilbe Saran gibi usta isimler yer alıyor. 

 

DasDas Atölye,8 Kasım akşamı başarılı oyuncu Selen Uçer’in tek kişilik performansı ‘Güle Güle Diva!’ ile farklı hayatların kalbe dokunan samimi hikayelerini seyircilerle paylaşacak. Büyük beğeni toplayan oyun, hastanede sırasını bekleyen bir kadın üstünden geri dönüşün, unutuşun, kaçıp gitmenin ve başka kadınların hüzünlü ve komik öyküsünü anlatıyor. 

 

DasDas ÇOCUK’TAN SERÜVEN DOLU BİR HAFTA SONU…

 

DasDas Çocukeğlenceli ve bilgilendirici oyunları ile her hafta sonu minik konuklarını ağırlamaya devam ediyor. DasDas’ın geçtiğimiz sezondan bu yana yoğun ilgiyle karşılanan çocuk oyunu ‘Astro Ay’a Tırmanıyor’, 9 Kasım’da yeniden minik tiyatroseverlerle buluşuyor. En büyük hayali astronot olup uzaya gitmek olan Bağış’ın, dostu Astro ile çıktığı yolculuğun anlatıldığı “Astro Ay’a Tırmanıyor” sadece bir çocuk oyunu olmayıp, ailelerin de izleyeceği eğlenceli bir performans sunuyor.

 

10 Kasım’da Tiyatro Gülgeç tarafından sahneye koyulan, 5 yaş üzeri herkesin izleyebileceği kukla tiyatrosu ‘Soğuktan Korkmayan Tek Kuş’ DasDas Atölye sahnesinde minikleri ağırlıyor. Günışığı Kitaplığı’ndan çıkmış olan, Mine Kazmaoğlu’nun dilimize kazandırdığı Zoran Drvenkar’ın Çocuk Edebiyatı ödülüne layık görülen “Soğuktan Korkmayan Tek Kuş” oyununda, hayatının en soğuk ve uzun kışını yaşayan ve bundan sıkılıp kışı bulup onu ikna etmek için yolan çıkan Riki’nin karşısına çıkan tuhaf bir kuşun hikayesine tanıklık edeceğiz.

 

DasDas, 9 Kasım akşamı Quantum sponsorluğunda Gümüşlükspor Gecesi’ne ev sahipliği yapacak. Gümüşlükspor ve dostlarının bir araya geleceği geceye Fatma Turgut, Feridun Düzağaç, Göksel, Jabbar, Koray Candemir, Mert Fırat, Nejat İşler, Redd ve birçok sürpriz isim konuk olacak.

 

Sahnelenmeye başladığı günden itibaren kapalı gişe oynayan ‘Lal Hayal’, 10 Kasım’da yeniden DasDas Sahne’ye misafir oluyor. Sevilay Saral’ın kaleme aldığı, Ezel Akay ve Aysel Yıldırım’ın yönettiği oyunda Songül Öden, seyirci karşısına farklı yaş ve sosyal statüden yedi kadına bürünerek çıkıyor. ‘Lal Hayal’, 16 yaşındaki hip-hop’çı, 70 yaşındaki Nişantaşı hanımefendisi, komşu kadın, üniversite öğrencisi, Allah’a yakaran babaanne, Sütlüceli kuaför ve Koç burcu jinekolog, yaşamlarından bir kesitleri tiyatroseverlerle paylaşacak.

 

DasDas’ın bu sezonki yeni oyunlarından ‘Westend / Batının Sonu’, 11 Kasım akşamı DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle yeniden buluşacak. Moritz Rinke’nin kaleme aldığı, Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ve Tülin Özen’in rol aldığı oyunda, Eduard ve Charlotte şehirden uzakta lüks bir mahalledeki yeni evlerinde yıllar sonra yeniden buluştukları eski bir arkadaşlarını ve komşularını ağırlarken, Pandora’nın kutusu açılmaya başlayacak, konuşulmaya cesaret edilemeyen konular, sınırlarda dolaşan konuklar, saatler geçtikçe beklenmeyen dönüşümleriyle izleyenlerin önyargılarını alt üst edecek.

 

Bu yılkı Afife Tiyatro Ödülleri’nde oyuncularından Gün Koper ve Ali Yoğurtçuoğlu’na adaylık kazandıran ‘Red Light Kışı’12 Kasım akşamı DasDas Atölye’ye konuk oluyor. NoAct Sahne tarafından sahnelenen oyunda, Amerikalı yazar Adam Rapp’in kaleminden bir yarısı Amsterdam’da, diğer yarısı New York’ta geçen bir modern zaman masalı anlatılıyor. Yönetmenliğini aynı zamanda oyuncu olan Edip Tepeli’nin üstlendiği oyunda Koper ve Yoğurtçuoğlu ile birlikte Ayşecan Tatari de rol alıyor.

Etiketler: dasdas  WensEnd  Lal Hayal