Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » DasDas Bahar programı belli oldu

DasDas Bahar programı belli oldu

DasDas Bahar programı belli oldu25 Mart 2019 - 01:03
DasDas Sahne ve DasDas Atölye, baharın ilk günlerinde tiyatroseverleri birbirinden farklı oyunlarla buluşturmaya devam ediyor. Dünya Tiyatrolar Günü’nde ‘Çok Satanlar’, DasDas Atölye’de olurken, ‘Güle Güle Diva!’ ve ‘Ivanov’, Nisan ayının ilk günlerinde DasDas’ta izleyicilerini bekleyecek.

Ekranların sevilen oyuncuları Reha Özcan ve Öykü Karayel’in rol aldığı ‘Terk’, kalp kıran erkeklerin, kadınların, rastlantıların, kayıp babaların, durmayan yağmurun ve iyileşmenin hikayesini anlatıyor. 25 Mart’ta DasDas Sahne’de izleyicilerle buluşacak olan oyun, terk edemeyen genç bir kadın ve gitme diyemeyen bir terapistin arasında geçen süresi çoktan aşılmış bir seansa tiyatroseverleri davet ediyor. 

 

DasDas Atölye’nin geçtiğimiz sezon büyük beğeni toplayan oyunlarından tek perdelik komedi ‘Çok Satanlar’27 Mart’ta Anadolu Efes Mavi Sahne kapsamında seyircilerle buluşacak. A. Tansu Taşanlar ve Oya Unustası’nın rol aldığı oyun, internette yayınladığı müstehcen anılarıyla şöhreti yakalayan Ethan ve edebi yeteneğine rağmen tanınmayan Olivia’nın tesadüfen karşılaşmaları sonucu yaşananları sahneye taşıyor. 

 

DasDas Sahne’nin büyük beğeniyle izlenen oyunu ‘Joseph K.’, 28 Mart’ta ayın son oyunuyla tiyatroseverlerle buluşuyor. İngiliz yazar Tom Basden’ın imzasını taşıyan; Mert Fırat, Didem Balçın, Onur Dilber ve Özgün Aydın’ın rol aldığı oyunda seyirciler, 30’uncu yaş gününde kapısını çalan iki adamın kendisine tutuklu olduğunu söylemesiyle hayatı değişen Joseph K. ile buluşacak ve Kafka’nın ‘Dava’sının yeniden açılmasına tanık olacak. 

 

Şebnem İşigüzel’in kaleme aldığı, Berfîn Zenderlioğlu’nun yönettiği ve usta oyuncu Nazan Kesal’ın rol aldığı ‘Yaralarım Aşktandır’, İran şiirinin isyankar sesi Furuğ Ferruhzad’ın nefesini tiyatro sahnesine taşıyor.Ölüsüne bile tahammül edilemeyen, cenazesi bekletilen “aykırı bir kadın” aklınızdan çıkmayacak sözler fısıldamak üzere sahne alıyor. ‘Yaralarım Aşktandır’28 Mart’ta ve 4 Nisan’da DasDas Atölye’de olacak. 

 

İstanbul Tiyatro Festivali, uluslararası ve disiplinlerarası bir çalışma alanı olan Belçika merkezli Platform 0090 ve Brüksel KVS Flaman Kraliyet Tiyatrosu işbirliğiyle sahnelenen ‘Gece Sempozyumu’, Anadolu Yakası’nda ilk kez DasDas Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. Farklı sahne tasarımı, seyirciyle kurduğu ilişki ve anlatısıyla öne çıkan, 29 Mart’ta sahnelenecek oyunda bir anne, üç oğlu ve ortada olmayan bir baba, plastik sanatçısı Lawrence Malstaf ve Meryem Bayram’ın tasarladığı kusursuz arenada, topaçlar ile birlikte hareket ederek iletişimin sınırlarını keşfediyor. Eric De Volder’in kaleme aldığı, Mesut Arslan’ın yönettiği ‘Gece Sempozyumu’nda Güven Kıraç, Derya Alabora, Serhat Kılıç, Mert Fırat / Ersin Umut Güler (dönüşümlü), Yaşar Bayram Gül / Gökhan Girginol (dönüşümlü) ve Pervin Bağdat rol alıyor. 

 

Afife Jale ödüllü iki önemli ismi; Firuze Engin ile Selen Uçer’i buluşturan ‘Güle Güle Diva!’, seyircilerin kendi hayatların ayna tutacak kadın öyküleriyle 29 Mart’ta ve 5 Nisan’da DasDas Atölye’de olacak. Uçer’in aynı zamanda kendi sesinden şarkılarını dinlediğimiz oyunda hastanede sırasını bekleyen bir kadın, geri dönüşün, unutuşun, kaçıp gitmenin ve başka kadınların hikayesini anlatıyor. 

 

Latife Tekin’in aynı adlı kitabından sahneye uyarlanan ‘Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit’DasDas Atölye’ye konuk oluyor. Hakan Emre Ünal’ın, oyuncu Nezaket Erden ile birlikte uyarladıkları oyun, köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit’in gözünden anlatıyor. Nezaket Erden’e geçtiğimiz yıl Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri’nde Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü ile Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri’nden ise Yılın Kadın Oyuncusu ödülünü kazandıran ‘Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit’30 Mart akşamı DasDas Atölye’de tiyatroseverlerle buluşacak. 

 

DasDas SahneNisan ayını sezonun kapalı gişe oyunlarından ‘Zengin Mutfağı’ile karşılıyor. Vasıf Öngören’in kaleme aldığı oyun, Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını sahneye taşıyor. 1-2 ve 3 Nisan tarihlerinde seyircilerle buluşacak olan ‘Zengin Mutfağı’nda usta oyuncu Şener Şen’e Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı eşlik ediyor. 

Etiketler: dasdas  Çok Stanlar  İvanıov