Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Cumhuriyet’imize bir mektup da sen armağan et

Cumhuriyet’imize bir mektup da sen armağan et

Cumhuriyet’imize bir mektup da sen armağan et11 Ekim 2023 - 04:10
Doğan Kitap Cumhuriyet’imizin 100. yılına nesiller boyu okunabilecek bir armağan bırakmak üzere ulusun Cumhuriyet’e sesleneceği ve ona olan sevgisini dile getirebileceği uzun soluklu bir projeyi hayata geçiriyor: CUMHURİYET’E MEKTUPLAR

“Ulus, Cumhuriyet’ine sesleniyor” sloganıyla başlatılan “Cumhuriyet’e Mektuplar” projesi kapsamında cumhuriyetemektuplar.com internet sitesinden dileyen herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin anlamı, başardıkları, ona duyduğumuz bağlılık, kurucu kadrolara duyulan gönül borcu, hayal edilen gelecek gibi konularda serbestçe yazıp toplumla paylaşabilecek. Böylece Cumhuriyet’in çoğulcu ruhuna uygun olarak her yaştan, her kesimden insanın Cumhuriyet’e söylemek istedikleri internet bünyesinde buluşacak, bu proje için hazırlanan özel sitede herkesin ulaşımına açık olacak.

 Cumhuriyet’e Mektuplar Bir Kitapta Toplanarak Yayımlanacak

Ayrıca bu paylaşımlardan derlenecek, 100. Yıl coşkusunu sonraki nesillere anı ya da kaynak olarak bırakabilecek bir kitap da Cumhuriyet’e armağan edilecek. Proje, bütün enkazları birlikte kaldırıp dayanışma ve özveriyle Cumhuriyet’in coşkusunu çoğaltmak için duygu ve düşüncelerinizi bekliyor.

23 Nisan 2023’te açılan Cumhuriyet’e Mektup sitesine şimdiye kadar; Prof. Dr. Alpay Azap, Altan Öymen, Ayşe Kulin, Büşra Sanay, Can Coşkun, Canan Güllü, Canan Tan, Prof. Dr. Cem Say, Defne Suman, Elçin Poyrazlar, Dr. Elfin Tataroğlu, Feride Çetin, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, Gülsüm Elvan, Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Hulusi Turgut, Müzeyyen İrem Afşin, İrem Uzunhasanoğlu, İshak Reyna, Prof. Dr. Kayıhan Pala, Melda Onur, Menekşe Toprak, Mısra Öz, Muazzez İlmiye Çığ, Murat Germen, Murat Kubilay, Müjdat Ataman, Müjdat Gezen, Naci Görür, Nâzım Özgün Afşin, Dr. Necmi Sönmez, Nedim Gürsel, Nermin Bezmen, Dr. Nesrin Nas, Özlem Özdemir, Rıza Türmen, Selen Baranoğlu, Şaziye Karlıklı, Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Prof. Dr. Talat Kırış, Tansu Yeğen, Ünsan Ünlü ve Zülfü Livaneli gibi kamuoyunda tanınmış yazar, bilim insanı ve gazetecilerin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katkıda bulundu.

 

Etiketler: mektup  Cumhuriyet  sevgi