Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Çukurova’da edebiyat vakti

Çukurova’da edebiyat vakti

Çukurova’da edebiyat vakti15 Ocak 2023 - 02:01
Pandemi molasının sona ermesiyle birlikte kitap fuarları Türkiye’nin her köşesinde okurla buluşmaya başladı. Yılın ilk kitap buluşması ise Adana’da gerçekleşiyor. Çukurova Kitap Fuarı, 22 Ocak’a kadar Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitapseverleri ağırlayacak.
Fuar, yıllardır yüzlerce yayınevi ve yazarı Akdeniz’in çeşitli kentlerinden gelen binlerce ziyaretçiyle buluşturuyor. 15.’si düzenlenen fuara bu yıl 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılım gösterecek. 2023 yılının ilk kitap fuarında; panel, söyleşi, şiir dinletisi ile çocuk atölyelerinden oluşan çok sayıda farklı etkinlik gerçekleşecek ve yazarlar imza günlerinde okurlarıyla buluşacak. Kitap, süreli yayın, gazete, dergi yayıncılığı ile yayın faaliyetinde bulunan sivil toplum kuruluşları ve medya kuruluşlarının ürünlerinin sergileneceği fuarın girişi ücretsiz olacak.
 
Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Türk edebiyatında kendisine özel bir yer edinen Çukurova bölgesi bizim için de ayrıcalıklı bir yere sahip. Yazının kadim coğrafyasını özel bir yere taşıyan Yaşar Kemal ile Orhan Kemal, eserlerinde bu bölgeyi çok sık ele almışlardır. Özellikle ismi Çukurova ile özdeşleşen Yaşar Kemal’in, son derece üretken bir yazar olması, Çukurova’yı Türk edebiyatının temel unsurlarından biri hâline getirmiştir” dedi. Katılımcı yayınevleri, güncel etkinlik programı ve imza günlerine www.cukurovakitapfuari.com adresinden ulaşabilirsiniz.