Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Contemporary İstanbul'da Iggy Pop sergisi

Contemporary İstanbul'da Iggy Pop sergisi

Contemporary İstanbul'da Iggy Pop sergisi04 Eylül 2019 - 03:09
Conrad İstanbul Bosphorus, çağdaş sanatın en iyi örneklerini bir araya getiren ve bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’a çok özel bir proje ile katılmaya hazırlanıyor.

Conrad İstanbul Bosphorus’un da sponsorları arasında yer aldığı Contemporary İstanbul, 12-15 Eylül 2019 tarihleri arasında fuar mekanının fiziksel sınırlarını zorlayacak özel bir sergiye ev sahipliği yapacak. Bu yıl 14. edisyonu gerçekleşecek olan şehrin en ünlü sanat buluşmasında, ismini Iggy Pop’un The Passenger şarkısından alan “Passenger Solo By Volkan Yıldırmaz” sergisi tüm gezginlere, gezerek manzarasını sürekli değiştirenlere adanıyor.

 

Ala Skateboards işbirliğiyle, kaykayları resim yüzeyi olarak düşünen ve pek çoğunu bir araya getirerek bir resim oluşturan sanatçı Volkan Yıldırmaz'ın, Conrad İstanbul Bosphorus için gerçekleştireceği bu özel projenin danışmanlığını ise Gazeteci ve Sanat Eleştirmeni Ayşegül Sönmez yapacak.

 

Ayşegül Sönmez, fuar mekanının fiziksel olarak sınırlarını zorlayacak sergiyle ilgili “Otelde kalan, şehirde, otobüste, sahil yolunda yürüyen, bir yerden bir yere ulaşmaya çalışan her birimiz geziyoruz aslında... Sabah kalkıp işe giderken kendimizi uzun yolculuğa çıkmış bir yolcudan farklı düşünmezsek eğer; yaşadığımız şehir, yudumladığımız kahve, baktığımız manzara ansızın unutulmaz bir anıya dönüşmez mi? Kısa ya da uzun yolculuklar yapan herkese bu sergi aracılığıyla manzaralarını değiştirme fırsatı tanımak istiyoruz. Yıldızların gökten ortaya çıkışını görmelerini diliyoruz.” diyor.

 

Uzun yıllar boyunca gönül verdiği kaykayı, mimari bir kurguyla resim pratiği ile birleştiren Volkan Yıldırmaz, Contemporary İstanbul’da yer alacak Passenger Solo By Volkan Yıldırmaz sergisi aracılığıyla, Conrad’da konaklayan misafirlerle kaykay ile gezeni “Yolcu” gibi düşünüyor; hareket ederken değişen manzara ve mekan algımızı sorguluyor.

 

Conrad İstanbul Bosphorus’un yolcu temasıyla hayata geçirdiği “Passenger Solo By Volkan Yıldırmaz” sergisi, 12-15 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’un B1-706 numaralı standında sanatseverleri bekliyor.