Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Çıraklar ustalarla buluştu

Çıraklar ustalarla buluştu

Çıraklar ustalarla buluştu13 Haziran 2018 - 02:06
İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin, zanaat atölyelerinde ustalarla birlikte tasarladıkları ürünlerden oluşan sergi, 12 Haziran Salı günü gerçekleştirilen lansmanla açıldı.

BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin, Şişhane, Galata ve komşu bölgelerde yer alan zanaat atölyelerinde ustalarla birlikte tasarladıkları eserler, Yapı Kredi Kültür Sanat, Beyoğlu Sineması ve Suriye Pasajı’nda bulunan SUPA/Manzara İstanbul’da sergilenecek. BİLGİ’li yirmi altı öğrencinin 12 farklı zanaat atölyesinde ustalarla birlikte ürettikleri tasarımlar, zanaat atölyeleri ve Beyoğlu kültür mekanları işbirliğiyle, “Objects of Şişhane” markası altında toplandı. 12 Haziran Salı günü, Yapı Kredi Kültür Sanat, Beyoğlu Sineması ve SUPA’da gerçekleştirilen üç farklı lansmanla açılışı yapılan sergi, 12 Ağustos tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

Tasarım üniversite kampüsünden şehre taşınıyor

Zanaat üretimini ve görünürlüğünü desteklemek, sürdürülebilirliğini sağlamak için kurulan “Objects of Şişhane”, farklı aktörlerden meydana gelen bir kolektif olarak ortaya çıktı. Made in Şişhane Projesi’nin zanaat mahallelerindeki 10 yılı aşkın bilgi birikimi ve vizyonunun devamı olarak kurgulanan stüdyo, tasarım öğrencilerinin ve zanaatkarların birlikte çalışacağı ortak bir alan yaratarak, bu kültürü akademiye dahil etmeyi ve zanaat mahallerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı amaçlıyor.

 

Stüdyo yürütücülüğünü BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Dr. öğretim üyesi Simge Hough, öğretim görevlileri Aslı Kıyak İngin ve Ayşenaz Toker’in yaptığı projede; BİLGİ’li Alara Altınören, Ali Sarp Aktan, Alp Özkuvancı, Atakan Uzun, Ayça Kılıç, Başak Ceylan, Büşra Küçük, Can Bartu Çelik, Deniz Gizem Gökçe, Deniz Yıldırım, Derin Gürgün, Didem Erdem, Evren Dövenci, Eylül Tulçalı, Hande Akın, İdil Beliz Saraç, İrem İlayda Çeçen, İsmail Deniz, Kaan Öründü, Maria Kadıoğlu, Öykü Develi, Petek Doğa Dayıoğlu, Polen Kenziman, Türkan Yaprak Kaynar, Uzay Gökçek ve Zümra Yağmur Çetinler’in yaratıcı tasarımları sergileniyor.

 

“Objects of Şişhane” markasının tasarımını ise BİLGİ Görsel İletişim Tasarımı Programı öğrencileri üstlendi.