Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Charlize Theron, Milliyet Sanat’ın kapağında

Charlize Theron, Milliyet Sanat’ın kapağında

Charlize Theron, Milliyet Sanat’ın kapağında04 Temmuz 2017 - 11:07
Milliyet Sanat dergisi temmuz sayısının kapağına bu ay gösterime girecek 'Atomic Blonde'ın başrolünde yer alan Oscarlı oyuncu Charlize Theron'u taşıyor
Köklü kültür sanat sergisi Milliyet Sanat, temmuz sayısının kapağına bu ay Soğuk Savaş döneminde geçen casusluk filmi ‘Atomic Blonde’ın başrolünde yer alan yıldız oyuncu Charlize Theron’u taşıyor. Uzun yıllardır Hollywood'un A listesinde bulunan Oscar ödüllü oyuncu Theron'un kariyeri Sevin Okyay imzalı yazıda mercek altına alınıyor. Derginin sinema sayfalarında ayrıca Arnaud Desplechin imzalı 'Les fantômes d'Ismaël'in başrollerinden birini üstlenen Charlotte Gainsbourg'la yapılmış bir söyleşi, Christopher Nolan’ın savaş filmi ‘Dunkirk’ü izleme rehberi, vizyona girecek yeni ‘Maymunlar Cehennemi’ üzerinden seriyi inceleyen bir yazı da dikkat çekiyor.
 
Milliyet Sanat'ın plastik sanatlar bölümünde dünyanın önemli sanat etkinliklerinden Documenta 14'ün Kassel ayağı hakkında bilgi veren bir yazı okuyucularla buluşuyor. Jean-Michel Basquiat'nın Roma'da açılan sergisi, Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi'nde ziyaretçileri bekleyen 'Gümüşten Suretler' sergisi ve Akbank Sanat'taki 'Beni Bul' sergisi de derginin plastik sanatlar bölümünde yer alan diğer konular arasında yer alıyor.
 
Derginin dizi bölümünde Margaret Atwood uyarlaması 'The Handmaid's Tale' inceleniyor. Derginin müzik sayfalarında ise 4-20 Temmuz'da düzenlenecek İstanbul Caz Festivali'ne rehberlik edecek bir içerik okuyucuları bekliyor. Derginin bu dosyasında, festivalin konukları Dee Dee Bridgewater, Antonio Sanchez ve TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın konserleriyle ilgili bilgi veren yazılar dikkat çekiyor. Sahne sanatları sayfalarında Seçkin Selvi, Entropi Sahne'nin oyunu 'Ebedi Barış'ı inceliyor. Ayrıca Sadri Alışık Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü'nü kazanan Başak Kıvılcım Ertanoğlu'yla yapılmış bir söyleşiye de yer veriliyor. Edebiyat sayfalarının konuklarından biri Yılmaz Güney'in yaşamından yola çıktığı romanı 'Sevgili'yi derginin okuyucuları için anlatan İnci Aral. Ayrıca Sevgi Soysal'ın TRT yıllarına ait oyun, makale ve yazılarına yer veren 'Venüslü Kadınların Serüvenleri' de derginin edebiyat konuları arasında dikkat çekiyor.