Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Caz, İstanbul'da hissedilecek

Caz, İstanbul'da hissedilecek

Caz, İstanbul'da hissedilecek22 Haziran 2021 - 09:06
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu sene 28'incisi düzenlenen İstanbul Caz Festivali, eylül ayında caz coşkusunu tüm İstanbul'a yaymaya hazırlanıyor.

Gizem Çetimen

Açık hava mekânlarında 1-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde 40’a yakın konser ve etkinlik cazseverlerle buluşacak. 28. İstanbul Caz Festivali, İstanbul’un dört bir yanındaki parklarda ve açık hava mekânlarında, aralarında her yaştan izleyicinin katılabileceği ücretsiz konserlerin de bolca olduğu zengin ve çeşitli bir program sunuyor.

 

German’a onur ödülü

 

Festivalde, aralarında Afrika müziğinin 4 Grammy ödüllü müzisyeni Angelique Kidjo, pop müzikteki yetkinliğini caza taşıdığı “İhtimaller” projesiyle Kenan Doğulu, Hollandalı müzisyen ve prodüktör Niels Broos ile festivale özel projesiyle Mabel Matiz, Atlantic Records’ın kurucusu Ahmet Ertegün’ün hikâyesini şarkılar eşliğinde sahneye taşıyan Karsu ve Avrupa cazının önde gelen alto saksofonistlerinden Stefano Di Battista’nın da olduğu pek çok sanatçı yer alacak.

Festivalin “Parklarda Caz” konserlerine bu yıl Festivalde #İstanbulBirSahne konserleri de ekleniyor. Ayrıca festivalin “Gece Gezmesi” etkinliği de bu seneye özel bir formatla Beykoz Kundura’nın farklı sahnelerinde olacak. 28. İstanbul Caz Festivali’nin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ise ses sanatçısı Tülay German’a veriliyor.”Festivalin Yıldızları” bölümü kapsamında ise müzisyen oyuncu, yazar ve aktivist Angelique Kidjo, 6 Eylül Pazartesi akşamı The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda sahnede olacak.