Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Çağdaş Asya Sanatı Contemporary İstanbul’da

Çağdaş Asya Sanatı Contemporary İstanbul’da

Çağdaş Asya Sanatı Contemporary İstanbul’da 01 Eylül 2022 - 03:09
Contemporary Istanbul 17. edisyonda dünyanın dört bir yanından uluslararası sanatçıların eserleriyle beraber Çağdaş Asya Sanatı’ndan güncel eserler de sergilenecek. Tayvan kökenli sanatçı Melek Anqi Kocasinan da eserleri AB Gallery Korea bünyesinde Contemporary Istanbul’da sergilenecek olan Uzak Doğulu sanatçılar arasında yer alacak.
Türkiye’nin önde gelen uluslararası sanat fuarı Contemporary Istanbul’un 17. Edisyonu, 17-22 Eylül tarihlerinde seçkin uluslararası ve yerli galerilerin katılımıyla tarihi Tersane Istanbul’da gerçekleşecek. Fuarda, Çağdaş Asya Sanatını temsil eden diğer Asyalı sanatçıların eserleriyle birlikte Melek Anqi’nin “Ethereal Sensations / Göksel Duyumsamalar” serisi de AB Gallery Korea Galerisi’nde sergilenecek. 
 
Son yıllarda Asyalı sanatçılar, giderek daha fazla uluslararası varlık göstermekte ve dünya çapında koleksiyonerlerin ilgisini çekmekteler. Modern ve Çağdaş Asya Sanatı’na sadece Asyalı koleksiyonerlerle sınırlı olmayan, Amerika ve Avrupa da dahil olmak üzere artan bir küresel bir talep bulunuyor. 
 
AB Gallery Korea bu sene Contemporary Istanbul’a 11 Uzak Doğulu sanatçının eserleriyle katılıyor. Geçtiğimiz sene Türkiye’de ilk sergisini düzenleyen Tayvan kökenli Türk sanatçı Melek Anqi Kocasinan, AB Gallery ile fuara katılacak olan sanatçılar arasında yer alıyor. 
 
Eserleri en son Haziran ayında New York’ta sergilenen Melek Anqi, “Ethereal Sensations” serisinde bedensel duyumsamaların farkındalığı olan “interosepsiyon” deneyimini ele alıyor. Sanatçının çocukluğunu geçirdiği Asya’nın renkli görsel kültürü, alışılmamış renk kullanımıyla eserlerde etkisini gösteriyor. Sanatçı, Geleneksel Çin manzara resminde görülen kompozisyonları ve izleyicinin hayal gücünü serbest bırakan boş alan kullanımını bu seride çağdaş bir şekilde yorumluyor. Bedensel duyumsamaları boşlukta süzülen parlak, hacimli, yarı sıvı biçimler olarak görselleştiren sanatçı, dünyevi ve sınırlı bir alan olan bedeni ise renkli ve sınırsız bir arka alan olarak kurgulayarak, dünyevi olmayan bir atmosfer yaratıyor.