Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Bomonti'de 12 saatlik mahalle eğlencesi

Bomonti'de 12 saatlik mahalle eğlencesi

Bomonti'de 12 saatlik mahalle eğlencesi25 Ağustos 2017 - 12:08
İstanbul'da kültür sanatın merkezlerinden birine dönüşen Bomonti'nin artık bir de festivali var. Şişli Belediyesi'nin desteğiyle, Gorillaz ve Pink Milk organizasyonu ile 16-17 Eylül tarihlerinde semtin işlek yerlerinden biri olan Feriköy pazarı otopark alanında gerçekleşecek olan Bomonti Sokak Festivali, mahalle ile özdeşleşerek uzun soluklu bir festival haline gelmeyi amaçlıyor.
 
Öğlen saat 12.00'den itibaren başlayacak ve yaklaşık 12 saat sürecek ücretsiz festivalde sokak müzisyenleri gün boyu canlı performans yaparken çeşitli sokak lezzetleri satılacak, tasarımcılar tezgah açacak; çocuklar için oyun alanı kurulacak ve aktiviteler, atölyeler, söyleşiler, ünlü dj'ler ve dansçılar da performanslar yapacak. Etkinlikler, sürpriz iki filmin gösterileceği açık hava sineması ile noktalanacak.   
 
Halkı içine alacak etkinlik
 
Milliyet'e konuşan etkinlik direktörü Hakan Özdemirci, şenliği Bomonti’de yapmaya karar vermelerini şöyle anlattı: "Aslında sokak festivalleri çok uzun süredir yurtdışında takip ettiğimiz organizasyonlar. Bugüne kadar yaptığımız müzik festivallerinin yanına özellikle sokak kültürü ile ilişkili hikâyeler eklemeyi hedefliyorduk. Bomonti ise son zamanların hızla büyüyen belki de tarihi dokusu ve mahalle kültürü açısından en samimi semtlerinden biri. Bizim Bomonti'ye gelişimiz yaklaşık bir sene önce açtığımız sokak yemekleri restoranı CrossFingers ile oldu. Hem festival yapan hem de yemek kültürüne olan ilgimizi profesyonel hayata taşımış bir ekip olarak sokak festivali, en keyifli işlerimizden biri olacak. Şişli Belediyesi'nin katkıları da çok önemli."  Festivalin sürdürebilir olmasını amaçladıklarını söyleyen Özdemirci, "Burada çevreye rahatsızlık vermeden tüm semt halkını içine alacak bir etkinlik planlıyoruz," diye ekliyor.