Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Bir rüyanın kapıları aralanıyor

Bir rüyanın kapıları aralanıyor

Bir rüyanın kapıları aralanıyor24 Nisan 2024 - 11:04
Sanatçı Aida Mahmudova, Fırat Arapoğlu küratörlüğünde, Vision Art Platform’da “Bir Rüya Açılır / A Dream Unfolds” isimli kişisel sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor.
Melisa Vardal - Mahmudova, bu etkileyici sergide farklı malzemeler kullanarak yarattığı figüratif, yarı soyut ve soyut eserleriyle izleyiciyi bilinçaltının derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Sanatçı, eserlerinde varoluşun doğası, madde ile ruh arasındaki ilişki, kimlik ve hafıza gibi evrensel temaları sorgularken, izleyiciyi kendi içsel dünyalarıyla yüzleşmeye teşvik ediyor. 
 
Aida Mahmudova’yı “malzeme ile düşünen sanatçı” ve “malzeme ile devrim yapmayı arzu eden bir sanatçı” olarak tanımlayan küratör Fırat Arapoğlu, Mahmudova’nın eserlerindeki farklı malzemelerin ve içeriklerin ortak bir temada nasıl birleştirilebileceğini şu şekilde açıklıyor: “Aida’nın eserlerinde hep bir düşsellik görüyordum. O nedenle serginin başlığını ‘Bir Rüya Açılır’ olarak belirledik.” Sergide Aida Mahmudova’nın en dikkat çeken eserlerinden biri ise bir ton ağırlığındaki heykeli. Arapoğlu heykelin Bakü’den İstanbul’a taşınması için oldukça meşakkatli bir süreç geçirdiklerini söylüyor. Arapoğlu ayrıca Mahmudova’nın eserlerindeki renk ve form kullanımının da oldukça özgün ve etkileyici olduğunu belirtiyor. 
 
“Bir Rüya Açılır” sergisi, Aida Mahmudova’nın sanatsal yeteneğini ve yaratıcılığını yansıtan etkileyici bir koleksiyonu sunuyor. Sergi, 22 Temmuz’a kadar Vision Art Platform’da ziyaret edilebilir.