Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Bienalin şiir rotası

Bienalin şiir rotası

Bienalin şiir rotası23 Eylül 2022 - 08:09
İKSV tarafından düzenlenen 17. İstanbul Bienali, “Şiir Hattı” programıyla kamusal alana yayılıyor. Bienal katılımcısı 15 şairin, bienalin “Şiir Hattı” kapsamında yazdığı şiirler, Faiz Ahmad Faiz’in ve Nâzım Hikmet’in seçili şiirleriyle birlikte şehrin farklı noktalarında okurlarla buluşuyor.
Bienalin davet ettiği 15 şair, 2021 yılı boyunca her ay yeni bir şiir kaleme aldı. “Şiir Hattı” başlıklı bu program, şairler Mehmet Said Aydın, Donat Bayer, Zeliha B. Cenkci, Sevinç Çalhanoğlu, Cevat Çapan, Ersun Çıplak, Devrim Dirlikyapan, Haydar Ergülen, Mehmet Erte, Cem Kurtuluş, Bejan Matur, Mustafa Erdem Özler, Gonca Özmen, Anita Sezgener ve Neşe Yaşın’ın katılımıyla gerçekleşti. Şair ve yazar Süreyyya Evren’in danışmanlığında hayata geçirilen program kapsamında projeye katılan şairler bienal için bir yıl boyunca kendi gözlerinden dünyanın gidişatını yorumlayan şiirler ürettiler.
 
Defterlere elle yazıldı
 
İstanbul’un dört bir yanına dağıtılan 200’e yakın şiire, bienalin sona ereceği 20 Kasım tarihine kadar çeşitli dijital ve fiziksel kanallar üzerinden erişilebilecek. Şiirler; Bakırköy’den Beyoğlu’na, Adalar’dan Üsküdar’a, Kadıköy’den Sarıyer’e, kentin farklı noktalarında, sahafların, kitabevlerinin, restoranların, hastanelerin, kafelerin camlarında ve duvarlarında okunabilecek. “Şiir Hattı”nın ana mekânı ise İstanbul’un Kurtuluş semtinde bulunan Nostalji Kitap&Kahve. Program kapsamında kaleme alınan tüm şiirlerin elle yazıldığı Şiir Defterleri, Nostalji Kitap&Kafe’de bienal süresince okurlarla buluşacak. Programın tüm şiirlerini elle Şiir Defterleri’ne Hazal Birincioğlu, Damla Hüsnaltaşdemir, Beyzanur Yoldaş ve Süreyyya Evren geçirdiler.
 
“Şiir Hattı” kapsamında kaleme alınan şiirlerin bir seçkisi, Faiz Ahmad Faiz ile Nâzım Hikmet’in şiirleri ile birlikte kitap olarak da yayımlanacak.
 
Etiketler: Milliyet Sanat  bienali  şiir