Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Bedri Rahmi’ye saygısızlık

Bedri Rahmi’ye saygısızlık

Bedri Rahmi’ye saygısızlık22 Haziran 2022 - 09:06
Türk resminin ustalarından Bedri Rahmi Eyüboğlu’na büyük saygısızlık... Geçtiğimiz haftalarda 50 yıllık heykelinin minyatür bir parçasına rastladığımız Eyüboğlu Evi’nden bu kez üzücü bir haber geldi.

SERAY ŞAHİNLER 

 

Sanatçının Kalamış’taki evinin giriş duvarı üzerine 1972’de yaptığı beton işlerinin sonuncusu kimliği bilinmeyen kişilerin saldırısına uğradı. Cumartesi gecesi gerçekleşen olayda sanatçının yaşadığı evin girişindeki beton paramparça edildi. Torun Rahmi Eyüboğlu haberi sosyal medya hesabından “Haftaya üzücü bir haber ile başlıyorum. Dedemin evin duvarı üstüne yaptığı beton işlerin sonuncusu bilinmeyen kişiler tarafından kırılmış” sözleriyle duyurdu. Milliyet’e konuşan Eyüboğlu, “Çok üzüldük. Evde kamera var fakat oradaki açıyı görmüyor. Başka bir dükkanın da klimasını kırmışlar. Onların kamerasından bu kişiler tespit edilecektir. Oradakinin bir Bedri Rahmi eseri olduğunu bilerek yaptıklarını düşünmek istemiyorum. Yerine ne yapacağız, nasıl yapacağız düşünüyorum” dedi.

Bedri Rahmi Eyüboğlu, 1975’teki vefatına dek eşi Eren Eyüboğlu ile birlikte bu evde yaşamıştı. Daha önce imar planları ve yol yapımı için yıkımı gündeme gelen tarihi ev 2019 yılında resmi gazetede yayımlanan kararla koruma altına alınmıştı.