Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Beatles duygusal “son şarkısı” “Now and Then”i yayınlıyor.

Beatles duygusal “son şarkısı” “Now and Then”i yayınlıyor.

Beatles duygusal “son şarkısı” “Now and Then”i yayınlıyor.26 Ekim 2023 - 05:10
Beatles'ın dağılmasının üzerinden 50 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra grup "son şarkısını" yayınlayacağını duyurdu.

John Lennon'ın 1970'lerdeki bir demo kaydına dayanan şarkı geçen yıl Paul McCartney ve Ringo Starr tarafından tamamlandı. Paul, BBC'ye verdiği demeçte yapay zeka teknolojisinin Lennon'ın vokallerini şarkının kaydının bulunduğu eski bir kasetten çıkarmak için kullanıldığını söyledi.

Now And Then, ilk olarak John Lennon tarafından 1970 yılında Beatles'ın dağılmasından sonra yazıldı ve uzun yıllar temiz bir kayda sahip olmadan “kaçak” olarak dinlendi. Kayıt öylesine kötüydü ki, grup 90’lı yıllarda şarkıyı tamamlayıp yayınlamak istemiş ancak gitarist George Harrison, kayıt kalitesinin "çöp" olduğunu söyleyerek bundan vazgeçilmişti.

2021 yılında yayınlanan “The Beatles: Get Back” belgeseliyle yeniden gündeme gelen kayıt, yapay zeka teknolojisiyle Lennon'ın performansı korunarak diğer tüm rahatsız edici seslerden temizlendi. Paul McCartney ve Ringo Starr da yeni vokaller, davullar, baslar, gitar ve piyano melodileriyle beraber Harrison'ın ölümünden önce 1995 yılında kaydettiği elektro ve akustik gitarları ekleyerek parçayı tamamlamayı başardılar.

Parçanın prömiyeri 2 Kasım Perşembe günü saat 14:00’te yapılacak.