Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » ‘Avatar’ı kimse tutamıyor

‘Avatar’ı kimse tutamıyor

‘Avatar’ı kimse tutamıyor20 Ocak 2023 - 10:01
Çok değil, yaklaşık 10 gün önce “Jurassic World”ü geçerek tüm zamanların en çok hasılat yapan yedinci filmi olmuştu “Avatar: The Way of Water”. O günden beri “Spider-Man: No Way Home”un yeri, tabiri caiz ise sallantıdaydı.
Ve tahmin edildiği gibi “Avatar: The Way of Water”, onu da geçerek altıncı sıraya yerleşti. 1 milyar 930 milyon dolar hasılat yapan filmin, sinema tarihinde iki milyar dolar barajını aşan altıncı film olacağına da kesin gözüyle bakılıyor. İki milyar barajını aşması hâlinde bu hasılata erişen yapımlar listesindeki (“Avatar”, “Avengers: Endgame”, “Titanic”, “Star Wars: Episode VII - The Force Awakens”, “Avengers: Infinity War”) üçüncü James Cameron filmi olacak.
 
Salgından sonra seyirciyi tüm dünyada salonlara geri döndüren James Cameron, sinemada film izleme deneyimi hakkında da şunu söylemekte: “Telefonda bir şeye bakmaya başladığınızda, bir şekilde odak noktasını kaçırıyorsunuz. Sinemaya gitmek, ekranın boyutu ve ses sisteminin mükemmelliğiyle ilgili olmaktan daha çok, aynı anda birden fazla şeyle ilgilenmeme kararıyla ilgilidir. Bence insanların kaçırdığı kritik kısım bu. Tüm dikkatinizi vermek için bir sanat eseriyle aranızda bir anlaşma yapıyorsunuz. Evdeyken bunu yapmazsınız. İnsanlar evde film izlerken sinema salonunda olduğu kadar etkilenemezler; sinemadaki duygu derinliğine sahip olamazlar.”