Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » 'Avatar'dan vazgeçmem

'Avatar'dan vazgeçmem

'Avatar'dan vazgeçmem31 Aralık 2022 - 12:12
Aralık ayının ortasında gösterime girmesine rağmen sadece iki haftalık vizyon yolculuğunda “Avatar: The Way of Water”ın dünya çapındaki hasılatı bir milyar doları aştı.
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
 
Tüm zamanların en çok kazandıran filmi ise hâlâ “Avatar”. James Cameron sinemadaki yönetmenlik kariyerinin son 10 küsur senesini “Avatar” serisine adamış durumda. Dört devam filmi planladı ve ikisini çekti (“Avatar: The Way of Water” ile “Avatar 3”). 
 
“Avatar 4”ün bazı bölümleri de çekildi. Her şey yolunda gidip o da tamamlandığında sıra “Avatar 5”e gelecek. Empire dergisinin yönetmenlerle düzenlendiği soru-cevap etkinliğine katılan Cameron, “‘Avatar’a odaklandığınızdan dolayı diğer hikâyeleriniz geri planda kaldığı için kendinizi kötü hissettiniz mi?” sorusuna şu cevabı verdi: 
 
“’Avatar’ dünyası o kadar geniş ki dile getirmek istediğim hikâyelerin çoğunu onun içinde anlatabiliyorum ve yapmayı hedeflediğim pek çok tekniği deneyebiliyorum. Sanatçı olarak zamanımız kısıtlı. Her zaman hayata geçiremediğim bazı hikâyelerin üzüntüsünü hissedeceğim.” Cameron, yaz aylarında “Avatar” serisini sürdürmekten emin olmadığını, bayrağı güvendiği bir yönetmene devredebileceğini söylemişti. “Avatar 2”nin hasılatı, Cameron’ın geleceğe yönelik planlarını netleştirmiş görünüyor.