Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » ‘Atlar, Hatlar ve Süleymannâme’ Sergisi 24 Ekim’de

‘Atlar, Hatlar ve Süleymannâme’ Sergisi 24 Ekim’de

‘Atlar, Hatlar ve Süleymannâme’ Sergisi 24 Ekim’de 23 Ekim 2018 - 12:10
Süleyman Saim Tekcan’ın 30 yıllık heykel ve gravürlerinden oluşan “Atlar, Hatlar ve Süleymannâme” başlıklı sergisi, 24 Ekim 2018 - 7 Ocak 2019 tarihleri arasında Şerefiye Sarnıcı’nda sanatseverlerle buluşacak.

Süleyman Saim Tekcan’ın,Tophane-i Amire’de sergilenen “Döngüsel Seyir” başlıklı sergisinden sonra geniş kapsamda açacağı önemli bir proje sergisi olan “Atlar, Hatlar ve Süleymanname” başlıklı sergisi, İBB Kültür AŞ tarafından yönetilen, 1600 yıllık tarihi olan Şerefiye Sarnıcı’nın görkemli, mistik atmosferi içinde sanatçının 30 yıllık heykel ve gravürlerinden seçilmiş özel dizgiler ile sunuluyor.

 

‘Atlar ve Hatlar’ Şerefiye Sarnıcı’nın sularına aksedecek

 

Süleyman Saim Tekcan'ın Şerefiye Sarnıcı'na özel tasarlanan “Atlar, Hatlar ve Süleymannâme” Sergisinde; at heykelleri, at gravürleri, heykel ve gravür detaylarında yer alacak hatlar sanatseverlerle buluşuyor. Sergide sarnıcın duvarlarıyla bütünleşen gravürler, suya yansıyan üç boyutlu çalışmalar ve bu çalışmaların duvarlarla örtüşen gölgeleriyle oluşan muazzam görüntüler izleyiciye benzersiz bir sergi deneyimi yaşatacak.

 

Ücretsiz gezilebilecek

 Bu kapsamlı proje sergisi, tarihimizin ve varoluşumuzun kökenlerindeki at imgesini çağdaş sanatta yeniden yorumluyor ve bildiğimiz at türlerine bir yenisini daha ekliyor. Süleyman Saim Tekcan’ın atı, heykel ve gravür formlarıyla karşımıza çıkıyor. Sergide sarnıcın sularına yansıyarak çoğalan çağdaş atlar ve hatlar, kadim değerlere dönüşüyor ve eserlerin gölgeleri yüzyıllar öncesinin duvarlarıyla bütünleşiyor.

 

Ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek “Atlar, Hatlar ve Süleymannâme” Sergisi, 7 Ocak 2019 tarihine kadar ziyarete açık olacak.